Басейнът в скалите край Синеморец, открит при проверка на Областната

...
Басейнът в скалите край Синеморец, открит при проверка на Областната
Коментари Харесай

Басейнът в скалите край Синеморец е от преди повече от 10 г.

Басейнът в скалите край Синеморец, открит при инспекция на Областната администрация в Бургас, е построен преди 2010 година. Това сподели за БНР кметът на Царево Георги Лапчев. По предписание на Окръжната прокуратура в Бургас, която се самосезира след изявления в медиите, община Царево е почнала инспекция по случая.

До 22 януари 2022 година е срокът, в който община Царево, би трябвало да даде данни на Окръжната прокуратура в Бургас за строителството край Синеморец, където комисия от регионалната администрация откри, че частен притежател е построил в скалите басейн върху обществена държавна благосъстоятелност. Сега следва от общината да извършат инспекция на място, сподели кметът Георги Лапчев.

„ Мисля, че става дума, днеска го проверихме, е един парцел, който допускаме, че е извънредно държавна благосъстоятелност. Видяхме в Google Ърт, че той съществува въпросният басейн още преди 2010 година. Дотогава успяхме да върнем времето обратно, само че това е инспекция, направена единствено през компютър. Не мога да кажа чия благосъстоятелност е, следва да създадем инспекция, констативен протокол и надлежно, при положение, че се окаже, че в действителност е нелегално издигнат, изрично ще има заповед за унищожаване “, изясни той.

Вчера регионалният шеф на Бургас Мария Нейкова съобщи, че частен парцел препречва пътя до скалите, където е вграден басейнът.

„ Преди басейна има парцел, който е частна благосъстоятелност и който парцел попречва достъпа на страната до държавния парцел, в който е построен този басейн “, уточни тя.

По първична информация частният парцел с вградения в скалите басейн е благосъстоятелност на прочут оръжеен търговец.

Предстои да получим отговор от него дали има документи, узаконяващи строителството.

Голям басейн, вграден в скали - обществена държавна благосъстоятелност край Синеморец, са разкрили през вчерашния ден при инспекция чиновници на Областната администрация в Бургас.

Басейнът се намира на първа линия до морето.

Незаконно построеният басейн е открит инцидентно при инспекция за нелегално строителство, осъществена на територията на цялата област. Проверяващите са открили, че частен парцел загражда пътя до скалите, където е вграден басейнът.

" Басейнът е върху скалите, които са обществена държавна благосъстоятелност. Нещо по-страшно са установили моите сътрудници там. Преди басейна има парцел, който е частна благосъстоятелност и който парцел попречва достъпа на страната до държавния парцел, в който е построен този басейн ", обясниха от Областната администрация.

Този басейн би трябвало да бъде отстранен, сподели изрично регионалният шеф на Бургас Мария Нейкова.

Освен там и в рибарското населено място Ченгене скеле са открити нелегално издигнати вили върху държавни терени, сподели още Мария Нейкова.

" Народни представители, органи на изпълнителната власт са се сдобили с едни по-големи къщички там ", посочи тя.

Що се отнася до 3-те противозаконни постройки край така наречен летни сараи на Ахмед Доган в парк " Росенец ", защото нито една компания не се включи в публичната поръчка, оповестена от регионалната администрация за събарянето им, в този момент от там приканват родолюбци, организации и институции да се заемат с премахването на тези парцели.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР