Басейнът, който беше изграден на метри от морето през май,

...
Басейнът, който беше изграден на метри от морето през май,
Коментари Харесай

Басейнът на плажа в Каварна - достъпен само за гостите на един хотел

Басейнът, който беше построен на метри от морето през май, се оказа наличен единствено за посетители на нов хотел, благосъстоятелност на Валентин Николов. Той е непосредствен до скандалния някогашен народен представител Живко Мартинов - Суджука.

Самият Николов съобщи, че не знаел за рестриктивните мерки по отношение на използването на басейна, а строителството пречело и на неговите посетители.

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще сезира прокуратурата за строителните действия, които се правят директно до плажната линия. Това се случва с разрешението на общинските управляващи, макар че възбрана за осъществяване на градежи е в действие от месец.

"Препоръчвам на община Каварна да вземе незабавни ограничения и да спре строителните действия до плажа в града. Това е безусловно неразрешено след 15 май. Редно е било по този начин да се възнамерява строителството на хотела и пътя до плажа, че да не нарушава възбраната и да обезпечи оптимален комфорт на туристите. Зоната, която преди е осигурявала достъп до плажа, в този момент е възпрепятствана поради строителните действия и предизвиква дискомфорт на туристите ", разяснява министър Ангелкова.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР