Бързото покачване на случаите на коронавирус в Германия е много

...
Бързото покачване на случаите на коронавирус в Германия е много
Коментари Харесай

В Германия притеснени - коронавирусът пак настъпва

Бързото повишаване на случаите на ковид в Германия е доста обезпокоително. Това разгласи ръководителят на Институт " Роберт Кох " Лотар Вилер, представен от Агенция Франс Прес и други медии.

Той прикани жителите да съблюдават отдалеченост и да носят маски.
 Германия обмисля наложителни проби за прибиращи се от рискови страни
Германия обмисля наложителни проби за прибиращи се от рискови страни

Но с негативен тест няма да им постановат карантина

" Ние би трябвало да п опречим на този вирус още един път да се популяризира бързо и неконтролируемо ", акцентира Вилер пред публицисти на първата си конференция от седмици.

" Последното развиване с броя на случаите на коронаирус ме тормози доста и всички нас в " Институт " Роберт Кох " , добави той.

Според него немарливост е повода зад непрекъснатото повишаване на новите случаи в Германия . " Увеличението е обвързвано с обстоятелството, че ние станахме небрежни ", предизвести специалистът.
 Германия е ударена от втора вълна на ковид
Германия е ударена от втора вълна на ковид

Втората вълна на ковид към този момент е тук.

Новите случаи на ковид в Германия се усилиха съвсем двойно във вторник до 633. Институтът свързва растежа с увеличените обществени контакти на събирания и на работното място.

Вилер разкри, че 3611 нови случая са доказани в страната за последните седем дни след появяването на голям брой дребни огнища.

През последните седем дни Германия регистрираше приблизително по 557 нови случая спрямо 350 при започване на юли.

По думите му маски би трябвало да се носят освен в закрити пространства , само че и на открито, в случай че не може да се съблюдава обществена отдалеченост.

" Ако човек не може да обезпечи 1,5 метра отдалеченост , ние предлагаме носене на маски - освен в закрити пространства, само че също и навън ", прикани той.

Вилер добави, че съществени правила за хигиена като миене на ръцете и съблюдаване на отдалеченост би трябвало да бъдат спазвани.

" Ние към момента не знаем дали това е началото на втора вълна, само че може да е. Но аз съм оптимист, че в случай че съблюдаваме разпоредбите за хигиена, ние можем да я предотвратим, зависи от нас ", разгласи немският експерт.

В Германия има 206 242 инфектирани и 9122 умряли.

Междувременно Германия предизвести жителите си да не пътуват до някои елементи на Испания , в това число известната туристическа дестинация Каталуния поради ново нарастване на случаите с ковид.
 Безплатен тест за ковид в Германия за завърналите се от чужбина
Безплатен тест за ковид в Германия за завърналите се от чужбина

Тези, които се върнат от страни с риск, би трябвало да бъдат тествани

Министерството на външните работи на Германия промени рекомендациите си за пътешестване до Испания и съответно до Арагон, Каталуния и Навара . Ведомството поучава германците да не пътуват до тези испански райони. Министерството се базира на данни от Европейския център за профилактика и надзор върху болесттите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР