Бързото и масово популяризиране на дигитални монети ще става все

...
Бързото и масово популяризиране на дигитални монети ще става все
Коментари Харесай

И Google застана срещу криптовалутите

Бързото и всеобщо разпространение на цифрови монети ще става все по-трудно.

© Dado Ruvic Още по тематиката
Криптовалутите се оцветиха в зелено
12 мар 2018
Bitcoin поевтиня с 25% за три дни

Проверките на криптоборсите по света не престават
9 мар 2018
Слухове и страхове внезапно обезцениха криптовалутите

Има подозрения за неоторизирани продажби през борсата Binance
8 мар 2018
Парадокс - покупко-продажбите с Bitcoin са на рекордно ниско равнище

Броят на транзакциите е същият, когато криптовалутата е коствала 500 $
6 мар 2018
Бил Гейтс счита, че криптовалутите предизвикват смъртни случаи

Милиардерът съосновател на Microsoft чака нова световна криза
1 мар 2018 От юни тази година софтуерният колос Гугъл ще забрани рекламите за цифрови валути и първични предлагания на монети - така наречен Initial coin offering (ICO). Мярката е част от световния тренд за стягане на контрола върху нерегламентираните финансови артикули.

Според обявата на Financial Times Гугъл ще актуализира няколко политики на търсачката, които ще обиден реклами на нерегулирани или спекулативни финансови артикули като криптовалути, тържища за тяхната търговия и даже контракти за разлика (CFD) върху тях. Ще се забрани даже обвързваното с цифровите валути наличие, в това число, цифрови портфейли и търговски препоръки.

От компанията показват още, че през предходната година са блокирали по повече от 100 реклами на секунда или общо 3.2 милиарда реклами, които не са съответствали на политиките й.

През януари обществената мрежа Фейсбук също заяви, че отсега нататък няма да позволява реклами на финансови артикули и услуги, свързани с цифрови валути, в това число ICO. " Имаме нова политика, която не разрешава промотирането на финансови артикули и услуги, свързани със заблуди ", оповестиха от компанията. Тази политика ще бъде прилагана и на другите платформи на Фейсбук - Audience Network и Instagram.

След анонсa на Гугъл цените на множеството криптовалути още веднъж потегли надолу, като пазарната им капитализация изтри близо 30 милиарда $ и стигна до 370 милиарда по данни на coinmarketcap.com. Стойността на Bitcoin се намали до равнището от 9 хиляди $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР