Бързо развиваща се буря, наричана още „циклон-бомба“, може да докара

...
Бързо развиваща се буря, наричана още „циклон-бомба“, може да докара
Коментари Харесай

„Циклон-бомба“ заплашва с жестока буря Североизтока на САЩ през уикенда

Бързо разрастваща се стихия, наричана още „циклон-бомба“, може да докара най-суровото земно време над градовете на Североизтока и междинната част от атлантическото крайбрежие на Съединени американски щати още през идващия уикенд. Може да се чакат сняг, лед, хапещи ветрове и наводнения, които да внесат разстройства в превоза.

Weather Prediction Center заяви, че идването на зимната буля в петък и бушуването й през уикенда следва с все по-голяма сигурност. За страдание прогнозните модели са раздвоени по въпроса по какъв начин се движи центърът на ниското налягане и какъв брой мощен ще стани до края на седмицата.

Моделите обаче се сменят всекидневно и няма гаранции, че новите от тях са по-меродавни от по-старите. Независимо от разликите обаче е все по-ясно, че бурята ще донесе поледица, мощен снеговалеж и студени дъждове в региона, в това число в зоните на метрополиите към междущатска автомагистрала I-95.

Очакват се обилни снеговалежи и заледявания. Ако всичко стартира още в петък вечер, в някои региони в южната част на Нова Англия е допустимо да се образува снежна завивка от 20-30 см.

Въпреки че бурите, познати като „норийстър“ са най-характерни за Североизтока, междинното атлантическо крайбрежие на Съединени американски щати може да претърпи нещо сходно поради наличието на тази буреносна атмосферна система. С напредването си към Източното крайбрежие бурята бързо ще набира мощност и може да се трансформира в „циклон-бомба“ с жестоки, рискови ветрове, които предизвикват крайбрежни наводнения и ерозия на плажовете.

Високите приливи, които ще се комбинират с ветровете по линията на атлантическото крайбрежие на Съединени американски щати, може да доведат до обилни наводнения по крайбрежията.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР