Бързо поникване на семената чрез накисване преди засаждане. Вероятно не

...
Бързо поникване на семената чрез накисване преди засаждане. Вероятно не
Коментари Харесай

Как се накисват семената на доматите?

Бързо покълване на семената посредством накисване преди засаждане.

Вероятно не всякога семената са покълвали. Но е задоволително да знаете няколко трика при подготовка на семената за засаждане и ще можете да се насладите на обилие от зеленчуци!

Преди засаждане

За да ревизирате кълняемостта, можете авансово да вземете няколко семена и да ги засадите. В случай на позитивен резултат се предлага семената (всички останали) да се наквасен за 20-30 минути в разтвор на калиев перманганат, който би трябвало да е розов. Но в този случай накиснете семената във вода за петнадесет минути, с цел да омекнат. Процедурата не е наложителна, само че има позитивен резултат.

Алое
За бързо покълване на семената използвайте неразреден сок, защото алое вера съдържа доста дейни детайли, които съживяват семето.

За да извършите това, би трябвало да вземете лист от растението и да го разрежете по дължина на две елементи. Поставете семената върху едно от тях и по-късно покрийте с другата половина. Не е належащо семената да се изплакват при засаждане.

 Бързо покълване на семената посредством накисване преди засаждане

Вижте още: Ленено семе против бръчки

Ако семената са пресни, те могат да бъдат накиснати в разтвор на сок от алое и вода в съответствие 1:1 за дванадесет до осемнадесет часа.

 Бързо покълване на семената посредством накисване преди засаждане

Важно: методът не е подобаващ за семена от лук, пипер и целина!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР