Бързо опроверганото изображение показва кълбо дим, извиващо се до централата

...
Бързо опроверганото изображение показва кълбо дим, извиващо се до централата
Коментари Харесай

Изкуственият интелект разклати и Уолстрийт

Бързо опроверганото изображение демонстрира кълбо пушек, извиващо се до централата на Министерството на защитата на Съединени американски щати. Според специалисти, намесата на ИИ е несъмнена, илюстрирайки опасността, която съставлява технологията, способна да основава и популяризира дезинформация.

Фалшивата вест беше опровергана от противопожарната работа на окръг Арлингтън: „ Агенцията за отбрана на силите на Пентагона и ACFD са осведомени с популяризирано онлайн известие в обществените медии за детонация покрай Пентагона. В рамките на Пентагона или покрай тях, НЯМА детонация или случай, както няма и заплаха за обществеността ”.

Но няколко новинарски издания в Съединени американски щати означиха, че търговията на Уолстрийт е намаляла доста, откакто изображението стартира да циркулира в Twitter. Bloomberg даже го назова „ евентуално първият случай на изображение, генерирано от ИИ, което раздвижи пазара “.

Редица сметки в Twitter, някои от които с „ доказана ” синя отметка, споделиха фотографията, в това число подправен акаунт, наименуван @BloombergFeed, който от този момент е спрян. Фалшивата вест със фотографията се появи и в съветската...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР