Бързо, лесно, вкусно и много полезно! Каквото и да кажем

...
Бързо, лесно, вкусно и много полезно! Каквото и да кажем
Коментари Харесай

Риба, печена в хартия - 3 здравословни рецепти

Бързо, елементарно, вкусно и доста потребно! Каквото и да кажем за готвенето на риба в хартия или " en papillote " (ан папийот) ще е малко. Вижте някои препоръки и 3 лесни предписания за риба, печена в хартия.

" En Papillote " (Ан папийот) е френски термин в кулинарията, станал доста известен през последните години. Преведено на всекидневен език това е печене на фурна, при което храната, най-често и зеленуци, е опакована в самобитен книжен джов от хартия за печене. При печенето парата не излиза и по този начин рибата става нежна и ароматна , овкусена от останалите съставки, " затворени " с нея в плика.

Освен че е бързо и елементарно, готвенето " ан папийот " е доста здравословно, а приготвената по този метод храна има кондензиран усет.

Вижте също:

Най-често по метода " ан папийот " се подготвя риба, дружно със зеленчуци и ароматни подправки.

И защото времето към този момент се затопли, би трябвало да оставим на назад във времето тежките червени меса и да залагаме по-често на. Вдъхновени от един апетитен и потребен метод на живот, подбрахме за вас 3 от нашите обичани предписания за риба, приготвена в хартия.
Камбала в хартия, изпечена с аспержи и домати
Необходими артикули: 2 филета камбала (всяко към 150 гр.), 1 лимона, 1 ч.ч. чери домати, сол и черен пипер на усет, зехтин екстра върджин, 10 аспержи (почистени и нарязани на едро), 1 дребна глава червен лук, билки по ваш избор (босилек, копър, естрагон)

 камбала с чери домати, ан папийо печене в хартия

Начин на подготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Изрежете от хартия за печене 2 огромни части във формата на сърце. Поставете филето от рибата в едната половина на сърцето. Овкусете със сол, черен пипер и малко зехтин.  Сложете по 3 резена лимон на всяко филе, а по-късно поръсете с нарязаните аспержи, чери домати и нарязания на ситно червен лук Отново поръсете съ зехтин Постепенно от единия край започнете да затваряте рибата, като прегъвате хартията по този начин, че да се получи джобче Опакованата по този начин риба изпечете незабавно ии съхранявайте до 4 часа в ледник, само че не повече За филета с подобен грамаж е задоволително да печете към 20 минути. Извадете от фурната и сложете в чинии, където рибата да постои още 5 минути Внимателно с ножица разрежете хартията и извадете рибата. Сервирайте незабавно
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР