Бързо изясняване на случая с Крис Фрум и положителната му

Бързо изясняване на случая с Крис Фрум и положителната му ...

Нужно е бързо решение по казуса "Крис Фрум", каза Контадор.Бързо изясняване на случая с Крис Фрум и положителната му проба за салбутамол ще бъде най-доброто решение. Това смята бившият колоездач Алберто Контадор, който прекрати кариерата си в края на 2017 година.

Испанецът отказа да сподели какво мисли за положителната проба на британеца от "Вуелта", където участваше и Контадор. Той се фокусира върху други теми по време на представянето на маршрута за Обиколката на Испания за 2018 г.

"Това не е въпрос, който да бъде отлаган. Мисля, че ще е по-добре за всички, включително и за организаторите, ако всичко се реши по-бързо", каза Контадор.

За момента няма срокове, в които Международния колоездачен съюз (UCI) трябва да вземе решение за пробата на Фрум. Той беше хванат с двойно по-голямо количество, но твърди, че е невинен, след като е имал проблеми с астмата по време на "Вуелта".

Фрум вече обяви програмата си за сезон 2018, като той се прицели в дубъл "Джиро" и "Тур дьо Франс" в една година.

Контадор премина през подобна ситуация, когато беше хванат с положителна проба за кленбутерол на Тура през 2010 г. Тогава испанецът спечели състезанието, но казусът беше решен едва през 2012 г.

Спортният арбитражен съд (КАС) в Лозана го наказа със задна дата за две години и отне резултатите му между 2010 и 2012 г. Така Контадор се раздели с победата си в Тура, както и успехът в Джирото година по-късно.

"Призовавам всички да решат въпроса в най-скоро време. Все пак говорим за интереса на много хора. Казвам го от гледната точка на човек, който е бил потърпевш", добави Контадор.

Източник: dnevnik.bg