Бързият влак № 8651 от София за Варна престоя 175

...
Бързият влак № 8651 от София за Варна престоя 175
Коментари Харесай

Бърз влак от София за Варна престоя в гара Търнак, заради аварирал локомотив

Бързият трен № 8651 от София за Варна престоя 175 минути в гара Търнак заради зародила щета в локомотива и осъществяване на следващ оглед от следствени органи. Предприети са дейности по изтеглянето на влака с спомагателен локомотив и напредването му до гара Варна, като престояващите във влака 186 пасажера са транспортирани с пътническата комбинация, пътуваща от Карнобат за Варна, оповестяват от БДЖ.

Възникналата обстановка е в резултат на приключване на нагорещено машинно масло от помощния трансформатор, което е предизвикало задимяване във въздушните филтри на локомотива и наложило неговото прекъсване.

Екипът на БДЖ се извинява на своите клиенти за този и други зародили сходни произшествия, като осведоми че стартираните м. февруари и м. март публични поръчки за осъществяване на подемен и капитален ремонт - общо на 30 локомотива, са на техните финални стадии и следва възлагане на съответните действия. В ход е и процедура по наем на локомотивна двигателна сила, с която в кратковременен проект да бъде затрупан дефицита на локомотиви. Допълнително, до края на годината следва да започва и още една процедура за капитален ремонт и рационализация на още 10 от наличните локомотиви. Осигуряване на изправен преносим състав и възстановяване на положението на локомотивния парк е главен приоритет на управлението на националния железопътен транспортьор и се употребяват всички благоприятни условия за наваксване на изоставането в ремонтната активност, при съблюдаване на законовите условия. Месец септември започва и публичната поръчка за закупуване на до 10 нови локомотива, които са предопределени да оперират главно по линиите София-Бургас и София-Варна, като плановата им скорост е 160 км/ч.

Влаковете по тези посоки ще бъдат композирани с нови вагони, като процедурата за тяхното закупуване ще бъде оповестена по същото време. С оглед на общоприетите условия към локомотивите и вагоните, първата доставка по двете поръчки се чака в границите на идната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР