Бързият темп, с който се покачват цените на жилищата в

...
Бързият темп, с който се покачват цените на жилищата в
Коментари Харесай

Достъпността на имотите ще се влошава на големите жилищни пазари

Бързият ритъм, с който се повишават цените на жилищата в множеството огромни пазари по света откогато пристигна пандемията, евентуално е достигнал своя връх. На доста пазари обаче ниската досегаемост на жилищата ще се резервира, а през идващите няколко години обстановката ще се утежни, съгласно изследвания на Reuters.

Проучванията обгръщат осем основни пазара - Съединени американски щати, Канада, Англия, Индия, Австралия, Нова Зеландия, Китай и Дубай. Според прогнозите повишението на цените ще продължи и през идващите две години.

Според специалистите множеството централни банки ще поддържат лихвите покрай рекордно ниски равнища през идната година. Поскъпването в цените на жилищата елементарно ще надмине растежа на заплатите. На множеството пазари, това към този момент се случва.

Сред факторите за покачването на цените на парцелите са прекомерното търсене, възходящите цени на строителните материали, неналичието на предложение и други.

Трудности ще изпитват всички бъдещи евентуални купувачи, само че най-много тези, които желаят да купят своя първи дом.

Над 80% от интервюираните специалисти в изследването считат, че жилищата ще стават все по-недостъпни за в бъдеще. Близо половината от тях споделят, че на всички горещи пазари, достъпността ще се утежнява.

Прогнозите сочат, че се цените на жилищата в Съединени американски щати, Канада, Австралия и Нова Зеландия ще се покачат двуцифрено тази година, а едвам по-късно растежът ще се забави - през 2022 година

И въпреки всичко съвсем 40% от анализаторите, обявиха, че прогнозите не могат да бъдат точни, поради несигурността по отношение на разпространяването на нови разновидности на ковид.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР