Бързият спад на седмичните продажби на iPhone в Китай може

...
Бързият спад на седмичните продажби на iPhone в Китай може
Коментари Харесай

Спадът на продажбите на iPhone в Китай може да е знак за по-големи проблеми за Apple

Бързият спад на седмичните продажби на iPhone в Китай може да алармира за по-големи провокации пред американския софтуерен колос Apple, чиито смарт телефони се потвърдиха като относително устойчиви на световния стопански спад, твърди капиталовата компания Jefferies, представена от Блумбърг.

Продажбите на iPhone в Китай се сринаха с 27% през седмицата до 24 октомври, което съставлява трета поредна седмица на все по-стръмни спадове. Дори като се вземе поради по-ранното стартиране на устройството тази година, отрицателната наклонност се резервира и е по-лоша от скорошните спадове на конкурентните марки с операционна система Android, пишат в записка анализатори на Jefferies.

През трите месеца до септември продажбите на iPhone в Китай са нарастнали с 5,7% спрямо 15,2% спад за другите възможности на Android, написа Едисън Лий от Jefferies. Това се промени през последния месец и Apple може да е изгубила четири до пет процентни пункта от пазарния си дял в страната, съгласно оценките на анализаторите.

Световният пазар на смарт телефони записва три следващи тримесечия на спад в доставките тази година, съгласно компанията за пазарни изследвания Canalys. Потребителските апетити за артикули като персонална електроника се утежниха с повишението на лихвените проценти и възходящите цени на силата. В Китай икономическото закъснение и локдауните против COVID-19 понижиха инерцията на продажбите – Samsung Electronics уточни забавящия се мобилен пазар в Китай като спирачка за бизнеса с съставни елементи, когато обсъждаше облагите този месец.

Китайските консуматори са закупили по-малко телефони iPhone 14 в първите дни на наличността му през септември, в сравнение с предшественика на продукта преди година. Доставките на смарт телефони в Китай са намалели с към 21% през август, съгласно национални данни, оповестени предходната седмица Apple също се отхвърли от проектите си да усили производството на моделите iPhone 14 поради по-ниското търсене, заяви Блумбърг предишния месец.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР