Бързата мода или фаст-фешън оказва огромно въздействие върху планетата. Модната

...
Бързата мода или фаст-фешън оказва огромно въздействие върху планетата. Модната
Коментари Харесай

Бързата мода - враг на екологията

Бързата мода или фаст-фешън оказва голямо влияние върху планетата. Модната промишленост удвои производството си през последните 15 години. Сега обаче нараства ползата към кръговия модел на произвеждане.

Брандът InfinitiDenim, основан в Барселона, който се занимава с преработване на боклуци, към този момент е употребявал наново 30 тона деним тъкан.

Камила Корсини, дизайнер на Асоциацията за устойчива мода в Барселона споделя: " Те дават на тъканта ново приложение, или като я пеработват в други произведения, като да вземем за пример чанти и портмонета, или като я раздробяват и трансформират в нова тъкан, въз основата на която основават своя сбирка от облекла. "

Естествените нишки, като памучния деним, се преработват доста по-лесно от синтетичните или смесените. Само в Испания всеки гражданин изхвърля приблизително 23 кг облекла годишно. И единствено 12% от това количество се рециклира.

Кристина Хинер от Euronews: " Рециклирането на такива произведения е една от вероятните стъпки. Също по този начин е значимо да се понижи потреблението на запаси и замърсяването на околната среда в...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР