Бързането за промени в Изборния кодекс издава стремеж да се

...
Бързането за промени в Изборния кодекс издава стремеж да се
Коментари Харесай

Божидар Божанов: Ако някой иска да ходим на избори, за да повиши резултата си при променени правила, нека го каже на избирателите

Бързането за промени в Изборния кодекс издава блян да се отиде на предварителни избори при нови правила за гласоподаване, които да обезпечат по-висок резултат на хартиеното болшинство. Тезата разви Божидар Божанов в ефира на TV1. Министърът на електронното ръководство в кабинета “Петков " счита, че задачата на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия е насочена и към локалните избори, където няколко десетки гласа могат да дефинират новия кмет или състав на общинския съвет.

“На локални избори няколко гласа имат голямо значение. При национални избори един народен представител " коства “ 10 000-12 000 гласа според от интензивността. Тоест, никой не може просто да си добави или отстрани 2-3 депутата ", регистрира Божанов. Той още веднъж акцентира, че наличните данни оборват аргумента за страха на възрастните хора от машините, защото делът на гласуващите пенсионери на процедура се е нараснал след въвеждането им. И посочи, че за “Демократична България " е доста по-голям виновният опит да се сформира положително държавно управление, в сравнение с да се промени Изборния кодекс, преди да се отиде на предварителни избори. “Нашата цел е да оставим Изборния кодекс настрани. Ако има държавно управление, дано не се занимаваме с изборните правила ", добави националният представител.

Според Божанов основаването на държавно управление на малцинството с втория мандат на Политическа партия ще бъде доста мъчно като развой. По-сериозен проблем при възможна поддръжка за такова държавно управление би било бламирането му в Народното събрание. Именно по тази причина в идващите дни Демократична България и Политическа партия ще завършват предварителна законодателна стратегия, която би подсигурила на възможното държавно управление на малцинството, че то ще може да свърши работа по оповестените през днешния ден национални задания. Те включват присъединение към Еврозоната и Шенген, приемане на бизнес и обществен пакет при съблюдаване на 3% бюджетен недостиг, правосъдна промяна, пускане на Плана за възобновяване и резистентност, чието съответно използване може да трансформира страната. “Трябва да имаме най-малко някакви базови гаранции, с цел да може изпълнителната власт да работи умерено по осъществяването на дилемите си с избраната автономия, която тя има ", сподели още Божанов.

Депутатът съобщи, че “Демократична България " не поддържа сделката сред служебното държавно управление на Румен Радев и “Лукойл ", съгласно която рафинерията ще трансферира цялата си икономическа активност в България. “Първоначалното заглавие “Лукойл най-сетне ще заплаща налози " в действителност е под изискване ние на процедура да бъдем троянски кон ", разяснява Божанов и подсети, че политическата му мощ предлага страната да поеме действен надзор над рафинерията. Според него би трябвало да се потърси метод “Лукойл " да бъде заставен да заплати налозите, които на процедура са укривани до момента.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР