Бързането щяло да предизвика социален шок Предложението на Делян Добрев

...
Бързането щяло да предизвика социален шок Предложението на Делян Добрев
Коментари Харесай

Денков си го каза: Ако обичат, дерогацията за Лукойл” да е след ротацията

Бързането щяло да провокира обществен потрес
Предложението на Делян Добрев от ГЕРБ и Делян Пеевски от Движение за права и свободи за незабавна анулация на дерогацията за “Лукойл ”, което те внесоха в Народното събрание предходната седмица, стана мотив за следващ разкол с държавното управление и с премиера Николай Денков.

Проектът на двамата планува вместо до октомври 2024 година изключението “Лукойл ” да може да обработва съветски нефт да продължи единствено още броени дни и рафинерията в Бургас неотложно да мине на неруски петрол.

“Ако се осъществя предлагането, няма да има задоволително петрол за рафинерията,  горивата ще нарастнат неимоверно, хората ще стартират да се презапасяват и ще има обществен потрес  - всичко това е ясно разказано като сюжет в отчетите, постъпили в Съвета по сигурността ”, разясни министър-председателят по БНР. Заради това държавното управление предвиждало явен поетапен преход до септември-октомври следващата година.

“Бих предложил на тези, които желаят незабавна дерогация, в случай че обичат, да изчакат най-малко до март следващата година. Ако примерно на 6 март настъпи ротацията на кабинета, по-късно, в случай че желаят, и за три дни да отстранен дерогацията. Тогава отговорността ще е напълно на ГЕРБ ”, сподели министър председателят.

Той съобщи, че към този момент е написал исковата си молба против Делян Добрев и ще я внесе в съда в идните дни. Става дума за непрекъснатите обвинявания, че някой от ПП-ДБ попречва бързото унищожаване на дерогацията от користни подбуди.

" Голямата изнервеност на премиера Денков приписвам на обстоятелството, че сигнализирахме с сътрудника от ГЕРБ Делян Добрев основния прокурор и ръководителя на ДАНС по оповестеното в " Политико " интернационално следствие за гигантска спекулация, която се реализира благодарение на българските управляващи и " Лукойл ", противозаконен експорт на горива. Продължавам да упорствам тези дейности да бъдат разследвани, въз основата за учредените подозрения за корупционна скица ", написа в преднамерено изказване ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски. 

" От шест месеца дублирам, че дерогацията би трябвало да бъде анулирана и да спре. Големият въпрос е какво още чака Денков?! Чака да поемат ГЕРБ ротацията, с цел да избяга от отговорност и пред кого?! Кой печели от това отсрочване? Дали Денков не печели време за " " и съветския режим? ", пита депутатът от Движение за права и свободи в позицията си.

" Сигналите и следствията сочат подозрения за незаконна скица на най-високо равнище. Друго пояснение няма. И кой действително ръководи страната? Денков дължи отговори ", написа Делян Пеевски и добавя:

" Затова какви диалози с " Лукойл " и представители на и съветската страна води той и началникът на неговия кабинет Тодор Модев. Какви задължения поемат и в чия изгода. За тези диалози Денков ни уведоми на среща, в която взе участие и Бойко Борисов, като ни увери, че са постигнали някаква сделка за внасяне на дължимите налози от компанията неотложно. Но нищо не последва ", подсети Пеевски. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР