Бърза справка в тълковния речник ни информира, че под чудо“

...
Бърза справка в тълковния речник ни информира, че под чудо“
Коментари Харесай

10-те най-удивителни религиозни чудеса

Бърза информация в тълковния речник ни осведоми, че под „ знамение “ се има поради неизмеримо, свръхестествено събитие. Нещо поразително, което удивлява със своята изключителност и странност.

За християните по целия свят най-голямото религиозно знамение несъмнено е Възкръсването на Иисус Христос, откакто е разпнат на кръст, а после погребан.

Празната гробница е забелязана от дамите мироносци, посетили гроба. След това Иисус Христос се явява на Мария Магделена, а след това и на апостолите.

Историята познава доста случаи, за които се твърди, че са резултат от свръхестествена интервенция, само че в следствие учените са съумели да дадат напълно разумни пояснения на тези явления. За други обаче даже науката мълчи, защото те са в действителност удивителни.

Днес ви представяме 10-те най-удивителни религиозни чудеса, случвали се в миналото.

10. Изцелението на Уилърд Фулър

 10-те най-удивителни религиозни чудеса

Повечето от най-известните чудеса в света нормално са свързани с изцелението от съществени или даже смъртоносни болести. Случаят с Уилърд Фулър от американския щат Луизиана обаче е малко по друг.

През 1946 година той се дипломира като теолог, а по-късно основава лично религиозно съдружие, което подчертава върху зъболечението. Пациенти на Фулър споделят, че след лекуването единствено със силата на вярата, в устата им се появявали златни или сребърни пломби, кривите зъби били изправяни, а на някои хора даже и им пониквали нови зъби, на мястото на към този момент извадени. Зъболечителят умира през 2009 година, а с това и тайната на неговото знамение.

9. Финансовата постройка „ Семинол “

 10-те най-удивителни религиозни чудеса

Едно от най-скорошните чудеса се случва в град Клиъруотър, Флорида, при започване на 1996 година. Внезапно и без никакво пояснение обликът на Дева Мария се появява на стената на финансовата постройка Семинол. Изображението върху постройката от черни огледални повърхности заемало два от етажите на зданието, а над 500 хиляди души са видели необяснимото събитие.

8. Св. Йосиф от Корино

 10-те най-удивителни религиозни чудеса

Йосиф Деза бил италиански духовник, канонизиран за светец след гибелта си през 1663 година като Св. Йосиф от Корино. Църковните документи от това време разказват над 70 случая, в които той е левитирал. В продължение на дълги години, Йосиф Деза е виждан от голям брой хора по какъв начин се издига над земята – от време на време едвам на няколко сантиметра, от време на време високо в небето. Сред очевидците виждали Йосиф да лети са кардинали, инквизитори, даже самият папа Урбан VIII. Йосиф е левитирал в моменти на нравствен възторг, по време на отслужване на християнска меса. Освен това е имал и опция да лекува.

7. Св. Бернадета

 10-те най-удивителни религиозни чудеса

Според вярванията на Римокатолическата черква някои органи или даже цялото тяло на умрял човек могат да се запазят нетленни без никаква външна интервенция като балсамиране, да вземем за пример. Такъв е казусът със Света Бернадета. Родена във френското градче Лурд, момичето няколко пъти през живота си получавало едни и същи видения – жена в бяло, която и наредила да бъде издигнат параклис в основата на пещера край града. Параклисът бил издигнат, а от един негов ъгъл бликнала вода, за която се твърди, че е лековита. Според вярващите, видението било на самата Дева Мария. Бернадета умира през 1879 година, макар че от този момент са минали повече от 130 години, сянката на гибелта не е докоснала лицето ѝ и тя наподобява, като че ли е потънала в спокоен сън.

6. Чудото на Фатима

 10-те най-удивителни религиозни чудеса

В полетата на Кова де Ириа, покрай Фатима, Португалия, през октомври 1917 година се случило извънредно събитие. Три пастирчета получават привидение – женски облик, който децата възприемат като Дева Мария. Тя направила три предсказания пред децата и призовала, колкото се може повече хора да се съберат по обяд на 13 октомври същата година. Тогава щяла да удостовери думите си, посредством знак от слънцето. Хиляди се събрали, водени от любознанието дали в действителност ще се случи нещо. Точно по обяд, в уречения час, измежду гъстите облаци ненадейно слънцето се посочило в небето като въртящ се диск. То се движело бързо в разнообразни направления и променяло размера и цвета си. Събитието от Фатима има бездънен и разтърсващ резултат върху католическата черква и оказва въздействие върху политиката и позициите ѝ през ХХ в.

5. Сестра Агнес

 10-те най-удивителни религиозни чудеса

42-годишната Агнес Катсуко Сасагава идва в манастир в японския град Акита през май 1973 година. Няколко седмици след постъпването ѝ в метоха глухата по рождение монахиня получава привидение на Дева Мария. На едната ръка на Агнес се появила стигма, която започвала да кърви. В същото време дървена скулптура на Дева Мария, която се намирала в църквата към манастира, почнала да кърви на същото място. Това траяло няколко месеца, след което мистериозно раната на статуята зараснала, само че пък почнала да плаче. В същото време сестра Агнес била излекувана от глухотата си без лекарска интервенция.

4. Свети Мартин де Порес

 10-те най-удивителни религиозни чудеса

Свети Мартин де Порес е роден през 1579 година в Лима, Перу. Усетил предопределение да служи на Бога, той постъпва като Брат в Ордена на Доминиканците. Прочут с милосърдните си каузи в интерес на бедните, болните и страдащите, той бива почетен с голям брой свръхестествени блага. Имал способността да изцелява от разнообразни заболявания. Приписва му се опцията да бъде на две места по едно и също време. Мартин де Порес бил забелязван, до момента в който самият той си бил в дома си в Перу. Порес е първият тъмнокож, канонизиран от Католическата черква през 1962 година.

3. Статуята на Картаго

 10-те най-удивителни религиозни чудеса

През 1635 година младо момиче в Картаго, Коста Рика, намерило на пътя дребна скулптура на майка и дете и я отнесла у дома. На идващия ден статуята изчезнала от вкъщи ѝ, само че по-късно още веднъж я намерила на същото място, откъдето я взела. След като тази преживелица станала още един път, момичето занесло статуята на локалния духовник. След като той ѝ споделил, че това е Мадоната и детето, девойката сложила статуята в кутия. Статуята отново изчезнала и в последна сметка била сложена на видно място в базиликата Нуестра Сеньора де лос Анхелес.

2. Евхаристичното знамение

 10-те най-удивителни религиозни чудеса

През VІІІ век в Ланчано, град в Италия, духовник от ордена на свети Василий Велики служел литургията в манастирската черква „ Св. Лонгин “. След освещаването на обредния самун и виното, символизиращи плътта и кръвта на Христос, монахът спрял за миг, малтретиран от подозрение дали Иисус в действителност участва в Светата Евхаристия. Тогава се случило чудото: част от осветения самун се трансформирал пред смаяния му взор в кървяща плът, а виното придобило типа на прясна кръв, която последователно се съсирила. Хлябът и виното били непокътнати в стъкленици, а през 1970 година научни проучвания потвърдили, че плътта и кръвта в действителност имат човешки генезис.

1. Света Клелия Барбиери

 10-те най-удивителни религиозни чудеса

Клелия Барбиери е родена през 1847 година в Сан Джовани ин Персичето, провинция Болоня. Тя е основателка на католическата религиозна общественост „ Най-малките сестри на нашата Скръбна майка “. Умира в близкия манастир едвам 23-годишна от туберкулоза. На смъртния си одър споделила на своите посестрими, че няма да ги изостави и ще бъде постоянно с тях. Те обаче изгубили религия в своите сили. И тогава, 1 година след гибелта на Клелия, до момента в който се молят в стаята, в която е умряла, чуват гласа ѝ, който се слива с техните. Това им вдъхва убеденост да продължат напред. И до през днешния ден този глас не стопира да се чува в църквата, по време на молитвите или на песнопенията. Обявена е за блажена през 1968 година, а за Светица през 1989 година.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР