Бърз поглед към наградните фондове в покер турнирите ще ви

...
Бърз поглед към наградните фондове в покер турнирите ще ви
Коментари Харесай

Откъде идват наградните фондове в покера?

Бърз взор към наградните фондове в покер шампионатите ще ви покаже, че там постоянно се разпределят съществени суми. Но от кое място идват те? В тази публикация ще ви срещнем с методите, по които покер операторите набират парите нужни за организирането на шампионати. 

Рейк


Рейкът е закрепен % “такса ”, която покер операторът (наричан още “залата ”) получава от -тоест, парите, които се разиграват на масата по време на всяко разпределяне. Размерът на рейка варира според от оператора и шампионата. Да речем, че е 10% от пота, тъй че в случай че има $100 на масата и рейкът е 10%, тогава спечелилият в пота получава $90, а “залата ” получава $10.

Обикновено в ранните стадии на покер разиграванията има релативно дребни потове, само че с напредъка на играта, парите на масата се усилват. Всяка ръка обезпечено генерира “пот ”, който най-малкото се състои от от по този начин наречените „ огромен блинд “ или „ дребен блинд “. Тези два „ блиндове “ са наложителни “такси ” за първия и втория състезател след дилъра, с цел да се подсигурява, че всяка ръка ще раздаде някаква сума. Малкият блинд е на половина на огромния, чиято стойност, според от играта, може да се усилва през няколко разигравания. Идеята е да се предотврати опцията играчите да чекират до безспир в очакване на добра ръка.

Бай-ин


За да влезе в шампионат, покер играчът би трябвало да заплати така наречен “бай-ин ”. Това е закрепена сума пари, която всеки състезател, който желае да влезе в шампионата, би трябвало да способства към играта. В подмяна на бай-ина, играчите получават чипове, които са " валутата ", с която се организира играта. След привършване на шампионата, играчът с най-вече чипове печели и най-голямата част от наградния фонд.

В взаимозависимост от шампионата бай-ините могат да бъдат доста дребни или много огромни. Например, има онлайн шампионати, в които играчите могат да вземат участие единствено с няколко $, само че все пак наградните фондове са в забележителен размер. Най-щедрият постоянен онлайн покер шампионат е, който всяка събота предлага обезпечен награден фонд от цели $1 000 000. Има и шампионати, при които бай-инът може да доближи до 25 000 $, надлежно и наградният фонд е доста огромен. Обикновено това са шампионати “на живо ”, т.е. в казино

Също по този начин, някои шампионати разрешават на играчите “ре-байс ” (повторна покупка), до момента в който други не. Повторната покупка значи, че в случай че състезател загуби всичките си чипове, той може да закупи още, като по този метод „ наново купува “ мястото си на масата. Така набраният капитал може да се умножи доста, а оттова и наградният фонд.



Бизнес модел

Както при всеки различен бизнес, покер операторите имат бизнес модели, които им разрешават по диверсифициран метод да събират пари за своята активност. Това включва обичайни и по-специфични за промишлеността способи като клубно участие, спонсорства, реклама и и PR тактики.

Например, в последно време покер фирмите са доста дейни в спонсорирането на разнообразни събития, най-много в спортната промишленост. Те също по този начин спонсорират известни спортисти и други известни персони. Въпреки че това не носи пари непосредствено, служи като превъзходен метод за разпространение на марката за  привличане на повече членове към игралните платформи. Същото важи и за обичайна реклама, като покер марките оферират някои доста изобретателни реклами.

Говорейки за участие, това също е скъп метод, по който покер операторите събират пари за своите наградни фондове. Въпреки че множеството покер уеб страници са безвъзмездни за потребление, има редица екстри, налични за потребителите против в допълнение възнаграждение. 

Разбира се, тук потребителското преживяване е значим фактор, тъй като доволните консуматори е по-вероятно да се върнат към платформата и да привлекат познати към нея. По този метод, сходно на метода, по който
казината посетителите глезят посетителите с неща като безвъзмездни храни и питиета, онлайн покер платформите постоянно оферират великодушни бонуси на своите консуматори.

Както виждате, има няколко потока, посредством които покер операторите могат да си разрешат да оферират постоянни шампионати, които постоянно разпределят милиони долари в. Това е интелигентна система, при която се събират и разпределят по-малки суми, с цел да се натрупа огромен награден фонд, който се разпределя сред спечелилия, както и сред няколко други играчи в по този начин наречените места “сред парите ”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР