Бъртъс, мъжкар от вида Индийски носорог, който години наред обитаваше

...
Бъртъс, мъжкар от вида Индийски носорог, който години наред обитаваше
Коментари Харесай

Пращат носорог на любовна експедиция

Бъртъс, мъжага от типа Индийски носорог, който години наред обитаваше зоопарка в Единбург, беше изпратен на "любовна експедиция " в Индонезия, написа в. "Дейли експрес ".

След като пропътува над 11 500 километра, съпроводен от личен конвой от ветеринари и охранители, 10-годишният Бъртъс към този момент се намира в новия си дом - зоопарка "Бату Сикрет " в провинция Източна Ява. Мъжкарят освен ще "предложи услугите " си като осеменител, само че и ще попада в акции за ориентиране на публичното внимание към напъните за запазване на типа на локалните природозащитници.

Видът Индийски носорог е систематизиран като "уязвим ". В естествена среда в Североизточна Индия и Непал са останали едвам към 3500 екземпляра от най-едрите измежду всички типове носорози. Бъртъс е прекарал осем от десетте си години живот в Единбургския зоопарк. Носорогът, взел участие в телевизионна акция, се славеше като една от звездите на зоологическата градина.

Бъртъс попадна в новинарските заглавия и през 2016 година, когато поради зъбобола му се наложи да бъде извикана пожарната. От Единбургския зоопарк разказват раздялата с дългогодишния жител като "горчива ". Ограждението на Бъртъс ще бъде преустроено, с цел да посрещне двойка нови млади мъжки носорози, съобщи Нова телевизия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР