Барселона стигна до обрат срещу Елче в мач от 27-ия

...
Барселона стигна до обрат срещу Елче в мач от 27-ия
Коментари Харесай

Барселона обърна Елче с два гола на резерви

Барселона стигна до поврат против Елче в мач от 27-ия кръг на испанската Ла Лига. Каталунците завоюваха дуела с 2:1. Капитанът Фидел Чавес даде задатък на валенсианци в 44-ата минута. В 61-ата минута Феран Торес изравни. В 84-ата минута Мемфис Депай осъществя второто попадение за Барселона. Нидерландецът бе прецизен от дузпа. И Торес, и Депай се включиха от пейката.

Пере Мия и Лукас Бойе са двамата в офанзива за домакините от Елче, а Гави, Пиер-Емерик Обамеянг и Усман Дембеле са тримата нападатели, на които е дал своя вот доверие през днешния ден Чави Ернандес.
Снимка: БГНЕС  Барселона обърна Елче с два гола на запаси
В 13-ата минута показващият добра форма в първите си изяви за Барселона Пиер-Емерик Обамеянг не бе надалеч от отбелязването на гол за каталунците. След пас по земя на Усман Дембеле габонецът опитва удар от напълно близка отдалеченост, само че топката се отклони леко в крайници на пазещия го бранител и не откри очертанията на вратата. В 22-ата минута Жорди Алба тества стража на Елче Едгар Бадия с шут от дъгата на наказателното поле, а вратарят се намеси устойчиво.

Снимка: БГНЕС  Барселона обърна Елче с два гола на запаси
В 27-ата минута Барселона бе доста покрай попадение. Усман Дембеле бе изведен очи в очи с Едгар Бадия отляво и опитва да го трансферира. Стражът съумя да отбие удара на французина, само че топката попадна право във Френки де Йонг. Нидерландският халф незабавно направи добавка и топката щеше да влезе във вратата, само че бранителят Диего Гонсалес мазета от голлинията.

В 37-ата минута домакините пропиляха златен късмет за 1:0. След центриране отляво топката доближи до намиращия се в наказателното поле на Барса Тете Моренте. Той бе в доста рискова за вратата на Марк-Андре тер Стеген зона, само че стреля над задачата. Секунди по-късно пък Де Йонг заплаши вратата на Елче, само че нищо повече.
Снимка: БГНЕС  Барселона обърна Елче с два гола на запаси

Стигна се до 44-ата минута, когато капитанът Фидел Чавес получи топката отляво на вратата на Тер Стеген. Халфът бе в наказаетелното поле и въпреки ъгълът да не бе най-хубавия вероятен, ударът му бе извънредно първокласен и акуратен. Той съумя да насочи майсторски топката в долния ляв ъгъл на немския пазач, който не съумя да предотврати попадението - 1:0 за Елче.

Две минути след паузата имаше съществено безредие в наказателното поле на Елче, само че нито един състезател на Барселона не съумя да нанесе удар, с който да изравни резултата. Малко по-късно пък домакините пропуснаха доста добър късмет за гол, откакто Роналд Араухо извърши фал против Пере Мия и Елче получи опция да извърши директен свободен удар от много неприятна за гостите позиция. Лукас Бойе обаче стреля в " стената ".

В 59-ата минута Обамеянг получи доста прекрасен извеждащ пас от Де Йонг, само че си затвори ъгъла, след което опитва подаване, но и то не се получи както би трябвало и Барселона пропусна превъзходен късмет за 1:1. Резултатът въпреки всичко бе подравнен две минути по-късно. Усман Дембеле центрира, Жорди Алба игра с топката и се получи отлична асистенция за посочилия впечатляваща предвидливост в тази обстановка Феран Торес. Бившият състезател на Манчестър Сити, сменил Гави на почивката, просто подложи крайник от напълно близко разстояние и това се оказа задоволително, с цел да попадне топката във вратата.
Снимка: БГНЕС  Барселона обърна Елче с два гола на запаси
Почти незабавно след изравнителния гол на Барса, Феран Торес можеше да вкара нов гол, само че направи огромен пропуск, стреляйки в навън от отлична позиция. След това пък бе ред на домакините да застрашат вратата на Тер Стеген. Пере Мия бе доста покрай гол. Той се намираше покрай точката за осъществяване на дузпа, когато получи топката след пас отляво, само че изстрелът му бе избавен брилянтно от Тер Стеген.

В 76-ата минута пред Торес се откри нов доста добър късмет за гол, само че Бадия избави удара му и до попадение за 1:2 не се стигна. В 80-ата минута Феран Торес насочи следващия си изстрел към вратата на Бадия, само че топката се срещна с външната част на мрежата.

В 84-ата минута каталунците реализираха поврат в резултата. Реферът Алехандро Ернандес Ернандес отсъди дузпа в интерес на " лос кулес " за гира с ръка на футболист на Елче. Решението на на Ернандес бе взето след обзор на обстановката с ВАР и евентуално ще провокира известни полемики. Така или другояче, резервата Мемфис Депай извърши по безмилостен метод дузпата и с мощен шут опъна мрежата зад Бадия - 1:2.

В заключителните минути играчите на Елче имаха искания за дузпа след неволна игра с ръка на Жорди Алба, само че те не бяха почетени от рефера. В добавеното време пък първо Бадия направи избавяне след удар на резервата Адама Траоре, а след това и Тер Стеген трябваше да се намесва. Имаше и още една обстановка, в която топката срещна ръката на състезател на Барса, като това бе Серхио Бускетс, само че в последна сметка футболистите на Чави удържаха успеха. След последния съдийски сигнал имаше и леко сдърпване сред Чави и наставника на Елче Франсиско Родригес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР