Барселона спечели титлата в Ла Лига, след като победи Еспаньол

...
Барселона спечели титлата в Ла Лига, след като победи Еспаньол
Коментари Харесай

Барселона спечели титлата в Ла Лига след разгром на Еспаньол

Барселона завоюва купата в Ла Лига, откакто победи Еспаньол с 4:2 в мач от 34-ия кръг на шампионата.

Барселона печели 27-ата си купа в историята на клуба. Това е първа купа за тима под управлението на Шави Ернандес. Каталунците завоюваха оценката на терена на своя градски противник.

Срещата стартира по стремежи метод за каталунците. В 11-ата минута Алехандро Балде проби в наказателното поле и подаде към Роберт Левандовски, който стреля от придвижване за 1:0.

След като се регистрира с асистенция, Алехандро Балде записа името си и измежду голмайсторите. Крайният защитник бе оставен непокрит на задна греда, с цел да засече центриране на Педри от непосредствена непосредственост. Това е първият му мач за Барселона, от 48 опита, в който той записва гол и асистенция на името си.

Роберт Левандовски удвои головата си сметка в 40-ата минута. Нападателят засече паралелно на голлинията подаване по земя на Рафиня.

След почивката възпитаниците на Шави Ернандес продължиха да бележат. Другият краен защитник на гостите Жул Кунде засече с глава центриране на Френки де Йонг.

Домакините въпреки всичко стигнаха до гол, откакто гостите към този момент мислеха за празненствата след дуела. Хавиер Пуадо Диас трансферира Марк-Андре тер Щеген с невъзмутимо осъществяване. С последния удар по топката Хоселу оформи крайния резултат. Барселона се върна на върха в шампионата след 4-годишна пауза.

Барселона си подсигурява челната позиция в класирането, като все още каталунците имат 85 пункта. Еспаньол остава на предпоследното 19-о място в подреждането с 19 точки.

Останалите резултати от деня:

Селта Виго - Валенсия 1:2

Валядолид - Севиля 0:3

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР