Барселона спечели с 3:1 гостуването си на Алавес в мач

...
Барселона спечели с 3:1 гостуването си на Алавес в мач
Коментари Харесай

Барселона не сгреши срещу Алавес, Роке с гол и червен картон

Барселона завоюва с 3:1 гостуването си на Алавес в мач от 21-ия кръг на испанската Ла Лига. Точни за каталунците бяха Роберт Левандовски, Илкай Гюндоган и Витор Роке, като с изключение на с гол в мача, бразилецът се регистрира и с червен картон 20 минути преди края.


Домакините обаче не съумяха да се възползват от това и в последна сметка изгубиха, като не съумяха да подобрят върха си от 3 следващи победи в шампионата.

Левандовски откри резултата в 22-ата минута, а в 49-ата Гюндоган удвои преднината на своя отбор.

Две по-късно Омородион понижи резултата за домакините. След час игра на терена за гостите се появи Виктор Роке, който в 63-ата минута направи резултата 3:1, а в 72-ата беше изпъден за втори жълт картон.

С успеха Барселона дръпна с 3 точки на третото място пред четвъртия Атлетико и е на 7 след водача Реал Мадрид, който обаче е с мач по-малко.

Жирона и Реал Сосиедад пък приключиха наедно - 0:0. Каталунците поведоха на собствен терен, само че гол на Янгел Ерера беше анулиран в 24-ата минута след преразглеждане от ВАР.

През второто полувреме гостите бяха по-активният тим, само че им липсваше акуратност в завършваща фаза.

С равенството шлагерът на сезона Жирона остана втори на точка от Реал Мадрид, само че към този момент и с мач повече. Сосиедад има актив от 37 т. на шеста позиция. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР