Барселона спечели гостуването си на Елче в мач от испанската

...
Барселона спечели гостуването си на Елче в мач от испанската
Коментари Харесай

Барселона се върна в Топ 3 на Испания след лесна победа срещу опашкар

Барселона завоюва гостуването си на Елче в мач от испанската Ла Лига. Двубоят на " Естадио Мануел Мартинес Валеро " завърши при резултат 0:2.

Автор на първото попадение бе Френки де Йонг, разписал се през откриващата част на дуела.

В последната минута на постоянното време Рики Пуч вкара за 2:0 в интерес на каталунците.
 Няколко клуба са подготвени да избавят Барселона от Усман Дембеле
Няколко клуба са подготвени да избавят Барселона от Усман Дембеле

Но против допустима цена

Така те се върнаха в Топ 3 на краткотрайното класиране в Ла Лига, откакто там до през днешния ден бе Севиля, който към този момент има с точка по-малко.

Барселона бе през днешния ден без своята огромна звезда Лионел Меси, който изтърпява и втория си мач наказване след показания му червен картон във финала за Суперкупата на Испания.

Елче се намира в сложна позиция и сигурно ще би трябвало да се бори за оставането си в елита. Отборът е на точка от последния спасяващ се тим - Алавес.

През първата половина от срещата Барселона бе тимът, който владееше топката в по-голям интервал от време.
 Снимка 515350
Източник:

Каталунците излязоха напред в резултата в 39-ата минута, когато Педри центрира, а бранител на домакините с шпагат насочи топката в личната си врата. Ригони на пръв взор си вкара автогол, само че повторенията демонстрираха, че Де Йонг въпреки всичко е стигнал до кълбото, преди то да премине голлинията и голът бе записан на негово име.

До почивката нови голове не бяха маркирани, а след нея домакините се активизираха.
 Снимка 515349
Източник:

В 56-ата минута Ригони даже остана изцяло самичък против Тер Щеген и имаше късмет да се разпише, само че изстрелът му бе отразен вещо от немския пазач.

До края Елче стегна редиците си и не позволяваше на Барса да стигне до ново попадение, само че и самите домакини нямаха действителни благоприятни условия да изравнят и трите точки минаха в актива на " блаугранас ".

В последните мигове от постоянното време появилият се на терена Рики Пуч записа името си измежду голмайсторите, изненадвайки отбраната на съперника с прецизен изстрел с глава.

Ето и състава, с който Барселона стартира през днешния ден : Тер Щеген, Алба, Араухо, Умтити, Мингеса, Бускетс, Де Йонг, Педри, Дембеле, Гризман, Брейтуайт
 Снимка 515347
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР