Барселона спечели дербито от 30-ия кръг на испанската Ла Лига

...
Барселона спечели дербито от 30-ия кръг на испанската Ла Лига
Коментари Харесай

Барса спря головата суша и поб | BGNES

Барселона завоюва дербито от 30-ия кръг на испанската Ла Лига с Атлетико Мадрид, побеждавайки " дюшекчиите " с минималното 1:0 на " Камп Ноу ". С триумфа каталунците се върнаха на победния път в шампионата след двете следващи нулеви равенства с Жирона и Хетафе.

Първото полувреме на другояче равностойния конфликт сред двата отбора вървеше към нулево тъждество, когато Феран Торес преодоля Ян Облак след асистенция на Рафиня. По този метод завършиха и откриващите 45 минути. След интервала възпитаниците на Диего Симеоне пробваха да стигнат до изравнителен гол, само че в последна сметка не съумяха да отбележат във вратата на Марк-Андре тер Стеген. Играчите на Шави Ернандес удържаха нежния си задатък и прекъснаха поредност от три срещи без вкарано попадение във всички шампионати, откакто тимът бе разрушен и от огромния противник Реал Мадрид с 0:4 в полуфинален реванш за Купата на Краля. " Блаугранас " водят с 11 точки на настоящия първенец Реал в борбата за купата.

Атлетико от своя страна загуби за първи път от 8 януари тази година, когато отстъпи точно на Барса със същия резултат. " Дюшекчиите " пропуснаха да се приближат до градския противник Реал и второто място в класирането, като позволиха първо проваляне след шест поредни победи в шампионата.

За Симеоне и компания следва домакинство на Майорка, до момента в който Барселона гостува на Райо Валекано. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР