Барселона ще поиска от Серхио Бускетс да обяви какви са

...
Барселона ще поиска от Серхио Бускетс да обяви какви са
Коментари Харесай

Барселона чака отговор от Бускетс за бъдещето му след края на СП

Барселона ще изиска от Серхио Бускетс да разгласи какви са му желанията за бъдещето незабавно след завръщането си от Световното състезание в Катар, разгласи Жорди Кройф.

Причината е, че договорът на опитния полузащитник изтича в края на сезона, а доста медии го свързват с трансфер в Интер Маями. И след 15 цялостни сезона на „ Камп Ноу “ се допуска, че опитният полузащитник ще приключи кариерата си в Мейджър-лигата (МЛС) на Съединени американски щати в тима, чийто съсобственик е Дейвид Бекъм.

Неговият дълготраен съотборник Жерард Пике към този момент приключи кариерата си, много изненадващо и за клуба по средата на сезона. Така че в офисите на " Блауграна " желаят да са наясно какъв брой могат да разчитат на другия умел състезател.

Техническият шеф на клуба Жорди Кройф съобщи в изявление за телевизия „ ТВ3 “:

„ Когато Световното състезание завърши, ще го извикаме да приказваме. Той от дълго време си е спечелил цялостното право да взема решение самичък бъдещето си, както и всеки един, само че клубът се нуждае от изясненост, с цел да си прави своите проекти “.

34-годишният Бускетс към момента е основна фигура в Барселона и в националния тим на Испания, като единствено четирима в първия отбор на треньора Шави са играли повече от неговите 1201 минути. Откакто е направил дебют през 2008-а година, досега е изиграл близо 700 мача.

Кройф-младши също по този начин приказва и за януарските трансферни проекти на Барса и добави, че е ясно на всеки " по какъв начин някои позиции се нуждаят от незабавно укрепване. Но лимитът за парите, които могат да бъдат изхарчени, остава фактор. Но в случай че клубът получи зелена светлина, Кройф е безапелационен, че няма да се мотаят и ще вземат качествени футболисти.

„ Ако имаме вид да подпишем, знаем какво би трябвало да създадем, споделя още нидерландският някогашен футболист “.

Мемфис Депай, който играе за родината му на Световното, в Барселона е записал едвам 131 минути от началото на шампионата. И това може да се употребява, защото договорът му изтича в края на юни следващата година. Ако Барселона желае да вземе някакви пари за него, то би трябвало да го продаде тази зима въз основата на представянето му в Катар.

„ Наблюдаваме деликатно какво ще се случва. През лятото той щеше да напуща, само че това в последна сметка не се реализира. А и Роберт Левандовски е осъден за три мача, тъй че ще забележим какво можем да извлечем като изгода. Имаме терзания и от травми след натоварената стратегия тъкмо в този момент – Световно, Ла Лига, а преди този момент и Лига Европа “, приключи Кройф изявлението си за испанската телевизия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР