Барселона ще обяви в сряда продажбата на 10% от телевизионните

...
Барселона ще обяви в сряда продажбата на 10% от телевизионните
Коментари Харесай

Барса продава ТВ правата си за 25 години напред, получава над 200 млн.

Барселона ще разгласи в сряда продажбата на 10% от телевизионните си права за идващите 25 години, за което в клубната хазна ще влязат сред 205 и 215 милиона евро. Каталунците към този момент са постигнали съглашение с американската капиталова компания „ Sixth Street Partners “, което се чака публично да бъде подписано в сряда.

Този приток на пари ще даде допустимо на клуба да завърши финансовата година на 30 юни с позитивни цифри и това ще стане на процедура в последния миг, защото четвъртък беше последният ден за приключването на интервенцията.

Споразумениети със северноамериканската капиталова група идва, откакто други канали, като тези на „ CVC “, „ Goldman Sachs “ и „ Bank of America “, бяха отхвърлени.

„ Sixth Street Partners “, която е учредена през 2009 година от група служащи от „ Goldman Sachs “, е вложила през цялата си история в разнообразни компании, като Spotify, който е главният спонсор на Барселона. Също и в тимове от НБА като Сан Антонио Спърс. През май компанията инжектира 360 милиона евро за комерсиалната употреба на „ Сантиаго Бернабеу “ за идващите 20 години.

След като това съглашение бъде подписано, Барселона ще работи интензивно за активиране на другите лостове, които би трябвало да му разрешат да сформира конкурентен тим, който ще се бори за всички оценки, като продажбата на най-много 49,9 от „ BLM “, компанията, която експлоатира маркетинга на клуба, и която също получи зелена светлина на изключителното заседание на 16 юни.

Освен това се планува продажбата на 49,9% от Барса Студиос и даже на спомагателни 15% от телевизионните права.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР