Барселона се измъчи при гостуването си на Осасуна, но все

...
Барселона се измъчи при гостуването си на Осасуна, но все
Коментари Харесай

Късна дузпа спаси Барса

Барселона се изтеза при гостуването си на Осасуна, само че въпреки всичко се наложи с 2:1 в среща от 4-тия кръг на Ла Лига. Както и против Виляреал седмица по-рано, Роберт Левандовски вкара победния гол. Този път той стори това от углавен удар в 86-ата минута.

Шампионите бяха излезли напред в добавеното време на първата част посредством Жул Кунде, а Чими Авила беше изравнил в 76-ата. При нарушаването за дузпата Алехандро Катена от Осасуна получи пряк червен картон.

Това е трети следващ триумф за състава на Чави Ернандес, с което първата пауза за състезание идва при разлика от 2 точки с водача Реал Мадрид.

На стадиона в Памплона обаче Барса въобще не впечатли и в дълги моменти не държеше самодейността. Голът на Левандовски от дузпа се оказа единственият удар на отбора през второто полувреме. През първата част пък Марк-Андре тер Стеген избави две съществени рискове.

Мачът ще се запомни с дебюта на цели трима играчи на Барса. Привлечените в последния миг в петък Жоао Кансело и Жоао Феликс, както и пристигналият по-рано Иниго Мартинес, който до момента не беше картотекиран, влязоха като запаси. Португалският бранител записа към половин час на десния бек, португалският нападател зае позиция на лявото крило след 80-ата минута, а испанецът се появи в добавеното време.

16-годишният Ламин Ямал още веднъж беше титуляр за " блаугранас ", а на пейката отново беше оставен Феран Торес, който се отличи с голове в предходните два мача. Срещата довечера беше паметна за Гави, тъй като е неговата под №100 за Барселона. Със своите 19 години и 29 дни испанският национал сложи връх за най-млад футболист, който доближава този брой дуели за тима.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР