Барселона счупи своя рекорд за похарчени пари за футболист! Каталунците

...
Барселона счупи своя рекорд за похарчени пари за футболист! Каталунците
Коментари Харесай

Официално: Коутиньо е футболист на "Барселона"

" Барселона " счупи своя връх за изхарчени пари за футболист! Каталунците привлякоха Фелипе Коутиньо от " Ливърпул " за 160 млн. евро (120 млн. като трасферна цена, а останалите 40 млн. под формата на бонуси).

Испанският гранд самичък удостовери, че бразилецът ще облече " синьо-червената " фланелка, откакто медиите в страната, както и тези в Англия, през целия ден оповестяваха, че Коутиньо е в Барселона, с цел да контракти последните елементи по договорката.

@Phil_Coutinho!
Bem-vindo! Welcome! Benvingut! Bienvenido!

#BeBarça #ForçaBarça pic.twitter.com/NnQDY3CD0C
— FC Barcelona (@FCBarcelona) 6 януари 2018 година
Така той се трансформира в най-скъпият приходящ трансфер в клуба, измествайки Усман Дембеле, който дойде на " Камп Ноу " от " Борусия " Дортмунд за 105 млн. евро.

За прехвърлянето потвърдиха и от " Ливърпул ". Тимът е на предварителен лагер в Дубай, а в формалния уебсайт се появи известие: " Потвърждаваме, че Фелипе Коутиньо напуща клуба, след реализирано съглашение с " Барселона ". Остава да премине медицински проби и да контракти персоналните си условия. Играчът има позволение да завърши формалностите по незабавното реализиране на прехвърлянето ".

От " Барселона " към момента не са удостоверили сумата на договорката. Знае се единствено, че бразилецът ще играе за новия си отбор до края на този сезон и още 5. Според медиите в Испания, откупуващата му уговорка е в размер на 400 млн. евро.

Трансферът на Коутиньо се трансформира във втория най-скъп в историята на футбола след този на Неймар от " Барселона " в " Пари Сен Жермен " за 222 млн. евро.

Бразилецът вкара седем гола и даде седем асистенции във Висшата лига в 14 срещи този сезон. В Шампионската лига той се разписа пет пъти в пет мача.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР