Барселона разби у дома Челси с класиката 3:0 в реванша

...
Барселона разби у дома Челси с класиката 3:0 в реванша
Коментари Харесай

Меси и компания разбиха Челси

Барселона разруши вкъщи Челси с класиката 3:0 в реванша им от осминафиналите на Шампионската лига и с общ резултат 4:1 се класира за идната фаза. Първият мач бе приключил 1:1 на „ Стамфорд Бридж”. Лионел Меси (3, 63) вкара два гола и закръгли сметката си на 100 попадения в най-престижния европейски клубен шампионат. Усман Дембеле (20) пък се разписа сред двете попадения на аржентинеца след негова асистенция.

След единствено 126 секунди игра Лионел Меси бе изведен от Луис Суарес и от дребен ъгъл вкара най-бързия гол в кариерата си за наслада на почитателите, изпълнили трибуните на „ Камп Ноу”. Това попадение накара гостите да заиграят по-агресивно и да търсят офанзивата. Германският пазач на каталунците Марк-Андре тер Щеген отрази два удара, а в 20-ата минута Меси даде отдалечен пас към Усман Дембеле, който удвои задатъка на домакините, написа "Блиц ".

В 34-ата минута Пике не съумя да овладее добре топката след центриране от фаул на Меси и пропусна добра опция за ново попадение във вратата на Тибо Куртоа. В последната минута на първата част Маркос Алонсо от гостите нацели гредата след директен свободен удар.

Малко след почивката Куртоа избави удар на Луис Суарес, а в 49-ата минута „ сините” имаха искания за дузпа за нарушаване на Пике против Маркос Алонсо. Съдията обаче реши, че няма учредения да показва бялата точка.

В 63-ата минута Меси за повторно промуши топката сред краката на Куртоа и направи разликата класическа. Това беше юбилеен гол №100 за аржентинеца в Шампионската лига. В 79-ата минута нападателят можеше да запише и хеттрик след директен свободен удар, само че този път белгийският пазач на британския първенец избави.

В последната минута на мача след центриране отдясно Антонио Рюдигер скочи над всички и с глава прати топката в гредата, която за повторно се оказа правилен асистент на Тер Щеген.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР