Барселона продължава да бъде без загуба от началото на сезона,

...
Барселона продължава да бъде без загуба от началото на сезона,
Коментари Харесай

Барселона остава непобеден, незачетоха метър гол на Меси

Барселона продължава да бъде без загуба от началото на сезона, откакто приключи 1:1 при гостуването на Валенсия от 13-ия кръг на Примера дивисион, който се игра на „ Местая “. В 30-та минута съдиите не видяха изцяло постоянен гол на Лионел Меси, откакто топката мина предостатъчно зад гол линията.

Барселона имаше тотална доминация през първото полувреме. Още в 3-та минута Андрес Иниеста комбинира с Луис Суарес, който стреля, само че Нето избави. Паулиньо насочи доста прекрасен удар от отдалеченост в 4-та минута, само че Нето се намеси решаващо и съумя да избие топката в корнер. Иван Ракитич насочи нов отдалечен удар в 10-та минута, само че Нето избави.

Лионел Меси шутира от разстояние в 30-та минута, Нето не се намеси добре и изпусна топката, която мина сред краката му и тупна зад гол линията. Това не бе забелязано от съдиите, а бразилският вратар плонжира и съумя да извади топката, която към този момент бе минала гол линията.

Лионел Меси още веднъж тества вратаря на Валенсия в 33-та минута, само че Нето внимаваше и избави. Седем минути по-късно Лионел Меси комбинира с Андрес Иниеста, който стреля от дъгата на наказателното поле на Валенсия, само че Нето избави.

Лионел Меси пусна съвършен извеждащ пас към Луис Суарес, който се пребори с Хосе Гая и излезе самичък против Нето, само че ударът на уругвайския нападател още веднъж бе избавен.

През второто полувреме Валенсия стартира да играе по-остро и сътвори доста рискови положения пред вратата на Марк-Андре тер Стеген, който се наложи на няколко пъти да се намесва решаващо.

Футболистите на Валенсия имаха искания за дузпа в 49-та минута, за нарушаване на Умтити против Кондогбиа след центриране от корнер в наказателното поле на Барселона. Съдията Игнасио Виянуева остана безгласен.

Симоне Дзадза стреля от границата на наказателното поле на Барселона в 51-та минута, само че настрана от левия дирек на вратата на Тер Стеген.

Иван Ракитич центрира от корнер в наказателното поле на Валенсия в 52-та минута, където Томас Вермален бе изтърван и стреля с глава, само че над напречната греда в навън.

Гонзало Гедеш направи отличен пробив в 57-та минута, след което финтира Самюел Умтити и излезе самичък против Марк-Андре тер Стеген, само че вратарят на Барселона избави удара му.

Валенсия поведе в резултата в 60-та минута, когато Хосе Гая проби по левия фланг и нахлу в наказателното поле на Барселона, след което пусна изострен пас към Родриго, който вкара в опразнента врата, откакто Тер Стеген се хвърли пред него, само че не съумя да пресече подаването.

Луис Суарес получи доста добра опция в 76-та минута, когато след неточност в отбраната на Валенсия стреля от границата на наказателното поле, само че Нето още веднъж направи необикновено избавяне.

Барселона съумя да изравни резултата в 82-та минута, когато Лионел Меси с свръхестествен пас изведе Жорди Алба зад защитата на Валенсия, а той засече топката от въздуха и я вкара във вратата на Нето.

В добавеното време на срещата Валенсия пропусна доста добра опция да стигне до успеха, откакто Дзадза стреля от добра позиция, само че над напречната греда.

Барселона е водач в класирането с актив от 35 точки, до момента в който Валенсия е втори с 31 точки. Атлетико Мадрид и Реал Мадрид са трети и четвърти с по 27 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР