Барселона“ продължава безпогрешното си представяне в Примера дивисион, след като

...
Барселона“ продължава безпогрешното си представяне в Примера дивисион, след като
Коментари Харесай

„Барса“ остава перфектна в Примера

„ Барселона “ продължава безпогрешното си показване в Примера дивисион, откакто надделя с 3:0 новака „ Хирона “ като посетител. По този метод отборът на Ернесто Валверде резервира 100% си актив при голова разлика 20:2 след 6 кръга и е едноличен водач в класирането.
По този метод испанският експерт се приближи оптимално до достижението на Херардо Мартино от 9 следващи триумфа в Ла Лига.

Адай и Ирайсос от домакините бяха точни, само че в личната си врата, а третият гол за гостите бе дело на Луис Суарес. Уругваецът изигра своя мач №100 с екипа на каталунците, а статистиката му е впечатляваща – 87 гола и 43 асистенции. Само за съпоставяне, Лео Меси осъществя 48 попадения за същия брой срещи при започване на своята кариера на „ Камп Ноу “. В Испания пък се питат по кое време аржентинският ас ще получи отмора. От началото на акцията мегазвездата и краткотраен голмайстор в шампионата не е пропуснал нито минута и не е бил заменян даже във към този момент предрешени дуели. А в идващите 3 седмици предстоят нови 5 мача за Меси – 4 за „ Барса “ и 1 за Аржентина във значимата международна подготовка с Перу.

„Персоналната настойчивост на Меси от време на време ни е от изгода, тъй като по този начин се откриват пространства за другите ни нападатели – изясни след триумфа Валверде. – Още в 10-ата минута Меси пристигна и ме попита какво ще вършим, тъй като беше ясно, че има личен надзирател. Той прояви успокоение и се оправи, помагайки на тима. Агресивността на Луис Суарес пред вратата е впечатляваща. Жалко, че не вкара още голове, с цел да добие по-голяма убеденост, само че представянето му беше на висота“.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР