Барселона пречупи съпротивата на Селта в двубой от 13-ия кръг

...
Барселона пречупи съпротивата на Селта в двубой от 13-ия кръг
Коментари Харесай

Шедьоври на Меси, а Барса лети

Барселона пречупи съпротивата на Селта в дуел от 13-ия кръг на Ла Лига и победи с 4:1. Лео Меси се разписа на три пъти с попадения в 23-ата, 45-ата и 48-ата минута, както и Бускетс в 85-ата минута, за гостите прецизен беше Оласа в 42-ата минута.

След този триумф Барса е на първото място в класирането с актив от 25 точки, колкото има и Реал Мадрид, само че каталунците имат по-добри индикатори. Селта е на 18-ото място в зоната на изпадащите с 9 точки.

В началните минути на дуела Селта стартира интензивно, само че всичко като че ли завърши в 21-ата минута, когато се стигна до дузпа в интерес на домакините, която Лео Меси осъществя. Преди това той имаше опцията да се разпише при една рискова офанзива към вратата на Селта, само че Бланко се оправи със обстановката.

Противно на протичащото се на терена, Селта изравни в 42-ата минута на срещата. Лукас Оласа се разписа и върна очакванията на "небесносините ".

Все отново в добавеното време на първата част Лео Меси извърши прословут директен свободен удар и още веднъж даде преднина на отбора си.

Отново той направи резултата 3:1, като съвсем повтори осъществяването си от първата част при втория си гол в мача, като отново от директен свободен удар наказа Бланко в 48-ата минута на срещата.

Селта опита да отвърне с няколко удара към вратата на Тер Стеген дело на Систо, само че вратарят на домакините по този начин и не беше изключително усложнен, само че сподели и инстикт.

В 62-ата минута Меси откри добре Гризман, само че той не съумя да се разпише. Трябва да отбележим, че през първата част двамата не размениха нито един пас между тях.

В 82-ата минута Суарес стреля рисково, само че ударът не беше с нужната класа и топката излезе в навън. Барселона осъществя и 4-ти гол във вратата като този път Бускетс се разписа три минути по-късно, с цел да фиксира крайния резултат.

This view from the stands of Messi's free kick goal tonight is absolutely brilliant. This man is a magician.

Best freekick taker of all time.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР