Барселона посреща Реал Мадрид в поредното издание на Ел Класико.

...
Барселона посреща Реал Мадрид в поредното издание на Ел Класико.
Коментари Харесай

Барса ще довършва започнатото срещу Реал за Купата на Краля

Барселона посреща Реал Мадрид в следващото издание на Ел Класико. Двата испански гранда кръстосват шпаги в мач-реванш от полуфиналите в шампионата за Купата на Краля, като в първата среща на „ Сантяго Бернабеу “ каталунците излъгаха противника и завоюваха с минималното 1:0. Реваншът е през днешния ден от 22:00 часа българско време.

Възпитаниците на Шави Ернандес стигнаха до задатък след първия мач след автогола на Едер Милитао през първата част. Кралският клуб имаше надзор върху събитията на терена, само че по този начин и не съумя да се оправи с добре проведената защита на „ блаугранас “. Барса е рекордьор по оценки от конкуренцията с 31, като за последно победи през 2021 година на финала с Атлетик Билбао, до момента в който Реал не е печелил съревнованието от 2014-а насам, когато надделя в разногласието за трофея точно каталунците с 2:1.

Двата колоса ще играят един против различен за пети път през акцията. Барселона съкруши Реал с 3:1 на финала в шампионата за Суперкупата на Испания през януари, като по тозин метод се реваншира за провалянето си в първия им мач от сезона в Ла Лига – загуба също с 1:3, само че на „ Сантяго Бернабеу “. Играчите на Карло Анчелоти поведоха и в ответния конфликт за състезание на „ Камп Ноу “ с автогол на Роналд Араухо, само че бяха обърнати след попадения в края на двете полувремена на Серхи Роберто и Франк Кесие. Този триумф сякаш постави и точка на разногласието в борбата за купата в шампионата, където Шави и компания имат удобна преднина от 12 точки пред настоящите първенци, 11 кръга преди края на сезона.

Барса ще гони край в шампионата за Купата в търсене на домакински требъл, откакто към този момент завоюва Суперкупата и е напълно покрай шампионската купа на страната. Реал от своя страна продължавата битката в Копа дел Рей, само че при отпадане в сряда ще насочи съвсем напълно вниманието си върху Шампионската лига, където го чака четвъртфинал с британския Челси.

Кралският клуб няма да може да разчита само на Ферлан Менди за утрешния конфликт, откакто Анчелоти удостовери, че Антонио Рюдигер е разполагаем за срещата. Барселона на собствен ред ще бъде без четирима съществени футболисти в лицето на Педри, Усман Дембеле, Френки де Йонг и Андреас Кристенсен.

Победителят от полуфинала сред Барса и Реал ще играе с Атлетик Билбао или Осасуна, където памплонци имат нежен задатък от един гол след първия мач. Финалът в тазгодишното издание за Купата на Краля ще се играе на 6 май, събота, на стадион „ Ла Картуха “ в Севиля. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР