Барселона победи с 3:1 Валенсия в двубой от деветия кръг

...
Барселона победи с 3:1 Валенсия в двубой от деветия кръг
Коментари Харесай

Барселона надделя над Валенсия с характер и добър футбол

Барселона победи с 3:1 Валенсия в дуел от деветия кръг на Ла Лига. Капитанът на гостите Хосе Гая (5) откри, Ансу Фати (13), Мемфис Депай (41-дузпа) и Филипе Коутиньо (85) направиха цялостен поврат.

Домакините започнаха надъхано, само че бяха попарени още в 5-ата минута. Центриране от корнер затрудни бранителите на Барса и топката стигна до Хосе Гая, който с мощен шут отвън наказателното поле направи Тер Стеген беззащитен - 0:1.

Отговорът на каталунците не закъсня и резултатът бе подравнен в 13-ата минута. Мемфис Депай върна топката към Ансу Фати пред наказателното поле и младокът от придвижване с техничен удар я прати в далечния ъгъл.

Гонсало Гедеш имаше отлична опция да върне задатъка на Валенсия в 25-ата минута след контраофанзива, само че мощният му шут мина около вратата. Шест минути по-късно Жорди Алаба пусна страховит пас към Де Йонг на ъгъла на вратарското поле, само че нидерландецът бе притиснат от бранител на " прилепите " и не съумя да овладее топката. Страхотна интервенция на Паулиста в 33-ата минута спря майсторска офанзива на Жорди Алба и Ансу Фати.

Барселона стигна до цялостен поврат с гол от дузпа на Мемфис Депай в 41-ата минута. Тя бе отсъдена за нарушаване на Хосе Гая против Ансу Фати, който получи топката след страхотна многоходова офанзива. Ударът на Депай от бялата точка бе безмилостен и напряко препарира Силесен - 2:1.

Двубоят довечера е специфичен за домакините, откакто каталунският парламент анулира рестрикциите за наличието на аудитория на спортни събития навън. За първи път от година и половина няма лимитирани на “Камп Ноу” - на трибуните участват 47 317 фенове.

Второто полувреме стартира с по-активна игра на домакините, които можеха да отбележат и трети гол в 49-ата минута. Попречи им фантастичната реакция на Силесен, избавил с една ръка шут на Ану Фати в десния ъгъл. Гредата пък оказа помощ на Тер Стеген 4 минути по-късно след удар на Солер. Малко по-късно стражът на Барса опази вратата си по много забавен метод. С волейболно посрещане с една ръка той спря топовния шут на Гедеш и запаззи преднината на отбора си.

Пробив на Карлос Солер в 77-ата минута внесе ужас в защитата на домакините, само че Пике резервира хладнокръвие и съумя да почисти топката пред вратарското поле. Малко по-късно Макси Лопес от фаул изненада Тер Стеген, само че топката профуча около левия дирек.

Край на треперенето постави Филипе Коутиньо в 85-ата минута. Резервата на Барса бе пропуснат пред вратарското поле и откакто получи топката от Дест, с лекост вкара гола на успокоението.

В последните минути на мача трибуните се раздвижиха поради влизането в игра на Серхио Агуеро. Аржентинецът, който дойде в Барса от Манчестър Сити, се завърна в Ла Лига след 10 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР