Барселона победи с 1:0 Майорка в мач от 7-ия кръг

...
Барселона победи с 1:0 Майорка в мач от 7-ия кръг
Коментари Харесай

Барселона се поизмъчи, но победи Майорка с гол на Левандовски

Барселона победи с 1:0 Майорка в мач от 7-ия кръг на Ла Лига.

В 11-та минута пристигна първата опция в мача. Тя бе за Майорка, откакто Лий стреля от към 20 метра, само че ударът му мина над вратата, защитавана от тер Щеген. Секунди по-късно, кореецът извърши корнер, като даде подаване по тревата в наказателното поле, само че ударът на де Галарета също прелетя високо над напречната греда. В 15-тата минута пристигна първият удар и за Барселона, дело на Осман Дембеле, само че той също бе неакуратен.

В 20-та минута Левандовски стреля феноменално с десния крайник, откакто си освободи пространство в наказателното поле, не оставяйки никакъв късмет на Райкович и " каталунците " излезнаха напред в резултата. Само две минути по-късно полската звезда имаше нов късмет да се разпише, след триково подаване от Серхио Бускетс, само че ударът на централният нападател не затрудни Райкович. В 35-та минута Майорка проведоха хубава офанзива, приключила с центриране, при което Балде бе изпреварен от Хауме Коста, като последният засече топката от към три метра от голлинията, само че тер Щеген направи превъзходно избавяне.

В 51-та минута Антонио Санчес насочи прекрасен удар по диагонала, откакто получи подаване от Мафео, само че тер Щеген съумя да избави и да избие в корнер. В 61-та минута пристигна и първото състояние за Барселона през второто полувреме. Франк Кесие овладя след пас на Дембеле и насочи удар отвън наказателното поле, само че топката профуча около дясната греда на Райкович. В 87-та минута, в един от дребното шансове за Майорка, Мафео свърши добра работа, а Муриджи получи, само че неговият удар мина над вратата. Секунди по-късно Дани Родригес също стреля, само че тер Щеген улови безпроблемно.

В 89-та минута удар на Левандовски бе блокиран, само че топката се озова в Сержи Роберто, който опита шанса си от отдалеченост, само че Райкович избави. След 30-на секунди сериозна неточност в отбраната на Барселона даде опция на Лий да стреля, само че ударът му по диагонала излезна в навън.

По този метод Барселона е краткотрайно на първа позиция с актив от 19 точки и едвам един позволен гол, до момента в който Майорка отиват на 10-та позиция с 8 пункта.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР