Барселона победи Лас Палмас с 1:0 в мач от 30-ия

...
Барселона победи Лас Палмас с 1:0 в мач от 30-ия
Коментари Харесай

Барселона с минимална победа срещу 10 от Лас Палмас

Барселона победи Лас Палмас с 1:0 в мач от 30-ия кръг на Ла Лига. Единственият гол в срещата вкара Рафиня в 59-ата минута. Гостите от Канарските острови играха с човек по-малко от 24-ата минута, когато Алваро Вайес беше изпъден с пряк червен картон. Преди това голове на Роберт Левандовски и Рафиня бяха анулирани поради засади. 

С триумфа " блаугранас " събраха 67 точки и заемат второ място във краткотрайното класиране. Лас Палмас е 12-и с 37 точки. 

Барселона стигна до гол още в 4-ата минута, когато Роберт Левандовски прати топката във вратата. Попадението обаче беше анулирано поради засада. В 15-ата минута Пау Кубарси с превъзходен извеждащ пас откри Левандовски отляво. Полякът навлезе в наказателното поле и насочи мощен удар, с който Алваро Вайес се оправи. Последва корнер, след който Кубарси нанесе удар с глава, само че над вратата. 

В 19-ата минута втори гол на " блаугранас " беше анулиран. Тогава Левандовски получи извеждащ пас от Гюндоган. Полякът не съумя да се оправи с Мика Мармол, само че и бранителят не почисти добре топката, която се озова в Рафиня, а той със мощен удар я прати във вратата. Попадението обаче беше анулирано поради засада на бразилеца, който обаче беше доста надалеч от топката, сега на подаване към Левандовски. 

В 24-ата минута Лас Палмас остана с човек по-малко. Рафиня беше изведен самичък против вратаря отляво. Стражът на гостите опита да пресече подаването, само че вместо това фаулира бразилския нападател и основният рефер му сподели пряк червен картон. 

В 34-ата минута гредата избави гостите. Жоао Кансело откри непокрития Левандовски в наказателното поле. Полякът насочи удар с дясното си рамо, като топката срещна страничния дирек. Малко по-късно Енцо Лойдиче опита удар от далечна отдалеченост, само че топката мина около вратата. 

В 42-ата минута Кубарси откри Гюндога, който с едно допиране отклони топката за Фермин. Халфът опита удар от към 15 метра, който мина около вратата. В последната минута на постоянното време на първата част Кансело беше изведен чудесно от Гюндоган отляво в наказателното поле. Португалецът върна към Рафиня, а бразилецът от точката за осъществяване на дузпа стреля около вратата. 

В третата минута на добавеното време на първата част Саул Коко шутира мощно от над 20 метра, като топката профуча рисково около вратата на домакините. 

Барселона стартира по-активно втората част и стигна до гол в 59-ата минута. Резервата Жоао Феликс получи отдясно, влезе във вътрешността и със страховит извеждащ пас по въздуха постави топката на главата на Рафиня, който с глава не сбърка - 1:0. 

В 72-ата минута Феликс откри друга запаса Феран Торес. Нападателят, който се завърна в игра след двумесечно лекуване на травма, насочи мощен удар, с който вратарят се оправи. Шест минути по-късно Гюндоган подаде към Кунде отдясно. Французинът пусна изострен паралелен пас за Феликс, чийто удар от няколко метра срещна гредата. 

В 82-ата минута шут от далечна отдалеченост на Кансело мина над вратата. Четири минути по-късно каталунците можеше наивно да изгубят задатъка си. Обраната на " блаугранас " разреши на Алберто Молейро да напредне с топката и да нанесе мощен удар от границата на наказателното поле, който мина рисково около вратата. 

Барселона - Лас Палмас 1:0

1:0 Рафиня (59)

Барселона: Тер Стеген, Кунде, Кубарси, Мартинес, Кансело, Роберто, Фермин, Гюндоган, Рафиня, Ямал, Левандовски 

Лас Палмас:  Алваро Вайес, Алекс Суарес, Коко, Мармол, Кардона, Марвин, Хуан Муньос, Лойдисе, Родригес, Ел Хадади, Рамирес
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР