Барселона победи Алавес без особени затруднения в двубой от 18-ия

...
Барселона победи Алавес без особени затруднения в двубой от 18-ия
Коментари Харесай

Барселона с класен финал на 2019-а, вкара 4 гола на Алавес

Барселона победи Алавес без особени усложнения в дуел от 18-ия кръг на испанската Ла Лига.

Битката на стадион " Камп Ноу " завърши при резултат 4:1.

Точни за " блаугранас " бяха четирима разнообразни голмайстори - Гризман, Видал, Меси и Суарес.
 Снимка 452038
Източник:

На всичко от горната страна, след разглеждане на две от обстановките с ВАР, бяха анулирани още две попадения за спечелилите.

Шампионите измъкнаха точка в Ел Класико на собствен терен преди дни, откакто бяха надалеч от най-хубавото си показване. Именно това даваше вяра на гостите, че и те могат да вземат нещо от вкъщи на каталунския исполин. Само на доктрина обаче, защото каталунците разнебитиха съперника си и финишираха 2019-а година по класен метод, оглавявайки класирането в Ла Лига с 39 точки.

Алавес остава едвам на 14-а позиция в подреждането. Отборът е третият най-слаб посетител този сезон, допускайки цели седем загуби на непознат терен. Барселона пък е най-силният хазаин с осем триумфа в Каталуния.

Старт на головото шоу даде Антоан Гризман, който се разписа след 14 минути игра, с обмислен изстрел от междинна отдалеченост.
 Снимка 458682
Източник:

В последната минута на полувремето Видал също записа името си измежду голмайсторите, като разстреля съперниковия вратар с диагонален шут, завършвайки следващата мощна акция за състава на домакините.

Попадение на Меси бе анулирано заради засада. Повторенията демонстрираха, че ситуацията е доста " фино ", а аржентинецът е бил с едвам няколко сантиметра зад последния в отбраната на Депортиво Алавес.

11 минути след паузата Пере Понс получи пас от фланга и засече топката в мрежата на Тер Щеген за 2:1. Това даде очаквания на гостите за освен това в мача, само че тези очаквания бяха съкрушени от следващия майсторски гол в кариерата на Лионел Меси, разписал се с прецизен изстрел от далечна отдалеченост, попаднал в десния ъгъл на вратата на Алавес.

Крайното 4:1 оформи Луис Суарес, вкарал дузпа 15 минути преди последния сигнал в мача.

Попадение на Гризман също бе анулирано, само че в тази обстановка бе явно, че французинът е в състояние на засада.

Така Барселона ще приключи годината на лидерската позиция в класирането, както и да приключат останалите мачове от кръга. Каталунците са водачи с актив от 39 точки.

Лионел Меси пък бе награден преди началото на срещата за Играч номер едно на месец ноември.
 Снимка 458681
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР