Барселона няма да бъде наказван от УЕФА за опита за

...
Барселона няма да бъде наказван от УЕФА за опита за
Коментари Харесай

Барселона се размина с наказание от УЕФА

Барселона няма да бъде наказван от УЕФА за опита за въздействие върху съдиите след следствието, провокирано от случая „ Негрейра “. Според Diario Sport, каталунците няма да бъде изправени пред глоба, а това решение е било обявено на клуба в петък.

Разследването се основаваше на открити документи, разкриващи заплащания от Барселона към някогашния вицепрезидент на съдийската комисия Хосе Мария Енрикес Негрейра, възлизащи на към 7 милиона евро за 17 години. По тази причина испанската правосъдна систева упрекна клуба в корупция.

УЕФА назначи двама юристи да проучат наличната информация, които след обзор на наличните материали са изпратили на Барселона документ със 70 въпроса, на които трябваше да отговорят.

Очевидно тези отговори са задоволири проверяващите, защото УЕФА няма да глоби Барселона нито пък ще ги извади от Шампионската лига, което беше най-големият боязън на клуба.

Това ще бъде голямо облекчение за Барселона, които освен не можеха да си разрешат уронване на репутацията си, само че това щеше да бъде удар върху финансите на отбора, които така и така са в тежко състояние. Без тези пари клубът евентуално щеше да бъде под напън да продаде един или двама от главните си играчи това лято.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР