Барселона не може да бъде санкциониран от Ла Лига за

...
Барселона не може да бъде санкциониран от Ла Лига за
Коментари Харесай

"Барселона" не може да бъде наказан въпреки плащания към бивш съдийски шеф

Барселона " не може да бъде глобен от Ла Лига за заплащания, направени към компания, благосъстоятелност на почитан чиновник на Съдийската комисия в испанския футбол. Според президента на Лигата Хавиер Тебас към този момент е прекомерно късно за налагане на наказания.

Преди дни стана ясно, че в интервала 2016-2018 клубът е дал над 1 милион евро на Хосе Мария Енрике Негрейра, който е вицепрезидент на Съдийската комисия по това време.

След новината на радио Cadena SER испанските прокурори обявиха, че проверяват заплащания на стойност към 1.4 млн. евро, осъществени от " Барселона ".

От клуба обявиха, че са " наели услугите на външен съветник ", който им е дал " механически отчети, свързани с професионалното съдийство ". Каталунците прибавиха, че това е " нормална процедура измежду професионалните футболни клубове ".

В четвъртък Тебас съобщи, че е ясно, че услугите " в никакъв случай не е трябвало да бъдат предоставяни ", само че че давностният период е изминал.

" Няма да е допустимо " Барселона " да получи дисциплинарни наказания. Изминаха пет години, а срокът за разпределяне на този тип наказания изтича след три години ", разяснява Тебас.

" На спортно равнище това не е допустимо, само че може да бъде на наказателно равнище. Прокуратурата изследва обстоятелствата, с цел да види дали е осъществено закононарушение за споразумяване на мачове от обособени лица. "

Според подписания контракт, изваден от редица испански издания, реферът е бил зает с консултантски услуги. Една от тях била да дава разнообразни препоръки и по какъв начин самите играчи да се държат със съдиите. Паралелно с това обаче той е заемал управителната си роля в Съдийската комисия, а това се счита за спор на ползи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР