Барселона загуби от Атлетико (Мадрид) във втория полуфинален мач за

...
Барселона загуби от Атлетико (Мадрид) във втория полуфинален мач за
Коментари Харесай

ВАР реши съдбата на втория полуфинал за Суперкупата на Испания, два отменени гола отказаха Барселона

Барселона загуби от Атлетико (Мадрид) във втория полуфинален мач за Суперкупата на Испания.

Сблъсъкът на стадион " Крал Абдула Спортс Сити " в Саудитска Арабия приключи при резултат 2:3.

Точни за каталунците бяха Меси и Гризман, до момента в който за противника се разписаха Коке, Мората и Кореа.

Новият формат на шампионата дава опция за продобиване на трофей и на тимове, които останаха с празни ръце през предишния сезон. Атлетико не играе доста сполучливо против каталунците в шампионата или за купата през последните години. " Блаугранас " завоюваха с 1:0 в Мадрид през предишния месец, когато Лео Меси вкара единствения гол.

Въпреки това през днешния ден триумфът бе за столичани.

ТОПСПОРТ наблюдава онлайн за потребителите си случилото се на терена:
 Барселона - Атлетико (Мадрид) 2:3, два анулирани гола за каталунците след намесата на ВАР! онлайн
Барселона - Атлетико (Мадрид) 2:3, два анулирани гола за каталунците след намесата на ВАР!

Заплахата за столичани по традиция идва от Меси, само че индивидът във форма за Барса е Луис Суарес

Първото полувреме не бе измежду най-интересните за наблюдение. По традиция Атлетико се стремеше главно да разрушава играта на противника, само че това пристигна с цената на доста нарушавания по цялата дължина на терена.

Атлетико опитваше да изненада защитата на противника с бързи дейности на Феликс и Кореа, само че от тези им желания резултат нямаше.

Меси не беше във вихъра си, само че на няколко пъти изостри съществено акциите на отбора си. В два от случаите даже стигна и до опция за изстрел. Първо шутира, само че топката попадна в тялото на Облак, а по-късно реши да подава към Видал, само че пасът не беше прецизен.

Гризман също записа една обстановка на сметката си, само че ударът му също бе уловен от Облак. Самият пазач на " дюшекчиите " получи здравна помощ в средата на полувремето, след конфликт с Луис Суарес. Продължи да се държи за дясното бедро, само че въпреки всичко остана на терена.
 Снимка 460866
Източник:

Кореа също трябваше да получи помощ от медицинските лица на състава, само че сходно на съотборника си, избра да продължи в мача.

Суарес и Феликс се спречкаха в самия завършек на полувремето, като размениха по няколко груби реплики. Последва и намесата на Меси, който се опита да потуши напрежението, само че Феликс реши да се разправя и с него.
 Снимка 460868
Източник:

В последна сметка Суарес и Савич бяха публично предизвестени, само че пристрастеностите бяха овладяни.

Така с доста нерви и напрежение, голове след края на първите 45 минути от втория полуфинал за Суперкупата на Испания не бяха маркирани.
 Снимка 460865
Източник:

Истинският екшън беше непокътнат за второто полувреме. Само няколко секунди след подновяването на играта влезлият като запаса Коке вкара за 1:0 в интерес на столичани от близка отдалеченост.
 Снимка 460867
Източник:

Още в 51-ата минута обаче Меси върна един гол за отбора си. Аржентинският ас се пребори с двама футболисти на противника и от няколко метра разстояние простреля Облак, който нямаше късмет да избави.

В 59-ата минута отбита топка бе спряна от Меси на границата на наказателното поле. След това мегазвездата на " блаугранас " нанесе сложен за избавяне изстрел по диагонала, правейки обрата цялостен. Главният арбитър обаче получи сигнал, че Меси е нарушил разпоредбите и при преодоляването на топката е играл с ръка. Ситуацията бе прегледана чрез системата за видеоповторение ВАР и попадението беше анулирано.
 Снимка 460870
Източник:

Само 3 минути по-късно Гризман засече топката в мрежата за 2:1, като този път спор по отношение на ситуацията нямаше. Меси центрира, Суарес засече с глава, Облак избави, само че при добавката, от доста близо, Гризман не сгреши.

В 74-ата минута Меси още веднъж центрира, този път към Видал. Той подаде незабавно към Пике, който на празна врата вкара за 3:1. Отново обаче реферите разгледаха ситуацията със системата ВАР. И присъдата все по този начин бе отрицателна за каталунците - попадението беше анулирано.
 Снимка 460862
Източник:

В 80-ата минута Витоло бе повален на тревата от Нето и съдията уточни бялата точка. Зад топката застана Мората, който вкара за 2:2.

Нови искания на футболистите на Атлетико за дузпа не бяха почетени малко по-късно. Пике наподобява игра с ръка в наказателното поле, само че нарушаване на разпоредбите не бе отсъдено.
 Снимка 460869
Източник:

В 86-ата минута Мората надигра Пике и подаде към Кореа. Той стреля мощно, Нето се намеси, само че топката продължи придвижването си и влезе във вратата за шокиращото 3:2.

Диего Симеоне не съумя да сдържи страстите си и стартира нескончаем спринт край страничната линия, очевидно забравяйки за вълнението си при обстановките, прегледани с ВАР, които на процедура взеха решение всичко в мача.
 Снимка 460864
Източник:

Така или другояче нов гол в продължението на дуела нямаше и по този начин Атлетико ще спори с Реал (Мадрид) за Суперкупата на Испания.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР