Барселона направи впечатляващо трансферно лято, което шокира мнозина, след като

...
Барселона направи впечатляващо трансферно лято, което шокира мнозина, след като
Коментари Харесай

Нови проблеми за Барселона: Данъци от 37 милиона и възможност за правни последици след опит за измама

Барселона направи впечатляващо трансферно лято, което шокира мнозина, откакто шефовете на клуба от месеци изясняват за извънредно тежкото завещание оставено им от Джозеп Мария Бартомеу и задълженията на клуба, които, съгласно разнообразни информации, наближават към 1 милиард и 400 милиона евро. Въпреки това каталунците похарчиха към този момент над 150 милиона евро за нови попълнения.
 Ла Лига не призна част от оповестените от Барса доходи, новите не могат да бъдат регистрирани Ла Лига не призна част от оповестените от Барса доходи, новите не могат да бъдат регистрирани
Сега обаче на дневен ред изплува нов казуса с регистрацията на новите футболисти. Именно заради тази причина от “Камп Ноу ” задействаха няколко финансови лоста, с цел да подобрят финансовото положение на клуба. Те продадоха 25% от телевизионните права за идващите години на “Сикс Стрийт ”. Големият проблем обаче с тази договорка пристигна от фрапантното разминаване в сумите по нея. Американската компания регистрира разход в размер на 517 милиона евро, а каталунците облага от 667 милиона евро.

Сега следствие на радио “Кадена Коуп ” осведоми, че сериозната разлика от 150 милиона идва от това, че двете страни са основали общо сдружение за реализиране на договорката, в която имат равно присъединяване по 50%. В последна сметка от Барса са вложили точно точната сума от разминаванията в информациите, след което са се пробвали да я включат в общата сума по облагата, само че това не е било признато от Ла Лига, чиито специалисти са разбрали за ставащото.

Все още не е ясно дали това ще докара до правни последствия, само че следствието добавя, че съвсем несъмнено ще значи, че каталунците ще дължат към 37 милиоа евро налог върху интервенцията. Към момента “блаугранас ” не престават да не могат да записват новите си футболисти и търст други способи за решение на казуса. До началото на сезона в Ла Лига остава по-малко от седмица

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР