Барселона може да стане шампион в Ла Лига още в

...
Барселона може да стане шампион в Ла Лига още в
Коментари Харесай

Целта пред Барселона – 3 мача, 9 дни, 9 точки, шампионска титла

Барселона може да стане първенец в Ла Лига още в края на идната седмица. Пред каталунците предстоят три мача в границите на 9 дни в испанското състезание и при три триумфа, „ блаугранас “ и математически ще си обезпечи шампионската купа.

Барселона ще се опита да направи заключителен спринт в шампионата, с цел да завоюва девет точки. Ето за какво Барселона има възнможност да чества с купата още след мача против Леванте, който е на „ Камп Ноу “ през идната събота.

Барселона играе довечера против Реал Сосиедад, а във вторник гостува във Витория на Алавес. Следващата събота е мачът против Леванте.

Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде желае тимът да завоюва 9 точки в идващите три мача, с цел да си обезпечи и на процедура спечелването на шампионската купа в Примера дивисион преди решаващите полуфинали от Шампионска лига против Ливърпул. Валверде желае тимът му да е изцяло съсредоточен върху мачовете против Ливърпул, а за тази цел би трябвало да си обезпечи авансово купата в Ла Лига.

Деветте точки, от които се нуждае Барселона също са обусловени от резултатите на Атлетико Мадрид. „ Дюшекчиите “ играят този следобяд против Ейбар на „ Ипуруа “.

Ако Атлетико Мадрид загуби на „ Ипуруа “, Барселона ще има потребност от шест точки, с цел да стане първенец.

Барселона играе във вторник във Витория против Алавес, до момента в който Атлетико Мадрид посреща в сряда на „ Уанда Метрополитано “ Валенсия.

Барселона може да стане първенец даже без да играе при избрани стечения на събитията на мача сред Атлетико Мадрид и Валенсия.

Планът на Валверде е да пусне играчите от втория състав при визитата на Селта Виго на „ Балаидос “, както направи против Уеска, преди реванша против Ливърпул на „ Анфийлд “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР