Барселона, Испания. Екип на от мястото на събитието. Citroën e марка,

...
Барселона, Испания. Екип на от мястото на събитието.
Citroën e марка,
Коментари Харесай

Тест и БГ цени на новия и най-голям Citroen

Барселона, Испания. Екип на от мястото на събитието.

Citroën e марка, построена върху качества, като комфорт и автентично мислене. Напоследък обаче моделите ѝ отидоха в така наречен бюджетен сегмент и марката стартира да губи идентичността си. Сега обаче това е на път да се промени и " Шевроните " се стремят да се върнат към корените си с новия си флагман - модела C5X. Той е показан в две съществени версии - plug-in хибрид и бензинова.

Иначе обозначението " Х " желае да ни покаже забавната симбиоза от седан, комби и кросоувър. Автомобилът в действителност е кръстоска, съчетаваща пространството и практичността на комби, огромните колела и пътен луфт на SUV и неповторимата возия на колите от бизнес класа. С други думи новият Citrien C5X e освежаващо сложен за категоризиране. В качествата на новия флагман на марката се убедихме по време на първите динамични проби, които Citroen организира във Франция. Ето и усещанията ни.
Визия `Тест

И по този начин, това е огромен, петместен Citroën с дължина 4805 мм, към 50 мм по-дълъг от Audi A5 Sportback, да вземем за пример и с почти същата височина като огромна комби кола. По създание инженерите на Citroën са понижили една концепция багажното поделение, с цел да реализиран моден и по-спортен външен тип, само че са запазили голямото вътрешно пространство в салона.
`Тест

Като се има поради, че последните огромни Citroën-и се оказаха ваксинирани против купувачите на коли, може би мигновено ще отпишете и новия C5X. Но това би било преждевременно. Този Citroën има няколко неповторими решения и несъмнено връща марката при огромните.
`Тест

Първо, автомобилът има толкоз просторна задница на салона, колкото цялото НДК, тъй че там има задоволително място, с цел да си упражнявате краката, а високите хора няма да претърпят и парченце дискомфорт. А що се отнася до предните седалки - обшити с обичайната черна кожа - те се усещат като кресла, пълнени с гъши пух: да седнете в тях е същински „ уау “ миг.
`Тест

Приятните линии в салона имат и някои дефекти. по този начин да вземем за пример сензорният екран наподобява малко, като залепен за повърхността на таблото, а опционалният стъклен покрив не се простира задоволително обратно, с цел да се погрижи за пасажерите откъм гърба. Багажникът обаче е страховит: необятен и с невисок предел, с товарно пространство, явно задоволително огромно с цел да поберете даже пералня зад задните седалки. Обемът на багажника е 485 литра за хибрида и 545 литра за автомобила с ДВГ, като се усилва надлежно до 1 580 и 1 640 литра при сгънати задни седалки.
`Тест

C5X plug-in хибрид: обсег и време за зареждане
Тестът ни стартира с хибридната версия, която има систематична мощ от 225 конски сили. Силовият тракт комбинира четирицилиндров бензинов мотор с мощ 178 к.с. и електрически мотор с мощ 81 kW (109 к.с.) - и двата задвижващи предните колела посредством осемстепенна автоматизирана трансмисия. Батерията е инсталирана в багажника и е с потенциал 12.4 kWh.
`Тест

Зарежда се за малко над 90 минути на 7.4 kW домакински wallbox и обезпечава научен електрически обсег до 50 километра. Други PHEV коли заявяват повече самостоятелен пробег на ток, само че пък действителността демонстрира, че данните им не са толкоз достоверни. При Citroen това не е по този начин. Колата без проблем измина над 45 километра единствено на ток.
Динамични характерности `Тест

Акустичните стъкла и изобщо съвършената шумоизолация в салона отстраняват съвсем всички външни шумове, а удобното окачване на Citroën способства още повече за неповторимия комфорт при шофиране. Последното е с хидравлични ограничители, които разсейват ударите в двете крайности на хода на амортисьори и пружини. Активното окачване, което на всеки завой, посредством изчисляващи датчици, открива несъвършенствата на пътя, се нагажда идеално на вашия жанр на шофиране.
`Тест

Излизайки от летищния хотел в Барселона и отправяйки се по маршрута, минаващ през центъра на града, като изключим тихото жужене на електромотора, тишината е оглушителна, а карането - луксозно. Малки неравности, дупки и разширителни фуги на пътя минават с едвам осезаем звук. С други думи C5X PHEV отстрани напрежението и даже в натоварения градски трафик ще имате повече успокоение и тишина, в сравнение с когато децата са отишли ​​при баба си за уикенда. Ако цените спокойствието при шофиране, хибридният C5X е като да спечелите от лотарията.
Но какво се случва по криволичещите пътища? `Тест

Големият Citroën значително резервира хладнокръвие, когато темпото се форсира и пътят стартира да криволичи нагоре-надолу по планините, опасващи града. PHEV е с 304 кг по-тежък от базовия бензинов вид, тъй че тялото естествено се накланя в завои, само че е добре следено, без никакво " плуване " или несъразмерен крен.

Има три дейни настройки на амортисьорите: естествен, комфорт и спорт. Последният прави рационална работа, като задържа предавките, с цел да извлече оптималната мощ, а предните колела " обути " с Michelin e-Primacy захващат уверено асфалта. Но в случай че търсите безредици в жанр BMW 3-та серия, това не е колата за вас. Citroen-ът е извънредно гъвкава опция на немската спортна теория.
Какви са базовите бензинови разновидности Puretech 130 и 180? `Тест

Базовата трансформация със 130 коня впечатлява само с по-ниската си цена. Тя обаче не дава отговор на претенциите на огромния Citroen. Съвсем разнообразни са нещата с по-мощният бензинов вид. 180-те конски сили са задоволителни за прилична динамичност, като този вид отстъпва напълно малко на хибридната версия. Минус се явява по-шумният елемент, като това се усеща съществени във високия оборотен диапазон. Двигателят е мощен, харизматичен, само че е надалеч от спокойствието на хибрида. Но Puretech версията се оправя по-добре и по-адекватно със завоите по пътищата на каталунските планини.
`Тест

Като цяло Citroën резервира гамата C5X съзнателно елементарна: един хибрид, без дизелови разновидности (търсенето внезапно спадна) и двата бензинови мотора. Французите оферират и четири съществени равнища на съоръжение - Feel, Feel Pack, Shine и Shine Pack. Дори и най-ниското равнище на съоръжение предлага нужните екстри, само че колкото по-висока става оборудването, толкоз по-голям е комфортът в салона.
Заключение и цени `Тест

C5X е глътка пресен въздух за французите. Той връща имиджа на марката, предлагайки стилна визия, пространно и извънредно комфортно вътрешно пространство, като всичко това не е на прекомерно висока цена. Citroën е един от първите производители на коли, които демонстрират надеждна визия за каросерията след SUV-модата. Това е кола с доста жанр, на практика преимущества и доста усъвършенствана аеродинамична успеваемост. Ако това ви звучи добре, C5X си заслужава да бъде прегледан. В него в действителност ще откриете същински Х-фактор.
`Тест


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР