Барселона и Валенсия не се победиха в мач от 14-ия

...
Барселона и Валенсия не се победиха в мач от 14-ия
Коментари Харесай

Барселона и Валенсия не се победиха

Барселона и Валенсия не се победиха в мач от 14-ия кръг на Ла Лига. Двубоят на " Камп Ноу " приключи при резултат 2:2. Муктар Диакаби и Макси Гомес вкараха за гостите, а Лионел Меси и Роналд Араухо се разписаха за каталунците. Меси пропусна дузпа, само че при добавката си беше прецизен с глава и поправя своята неточност.

На няколко пъти се наложи намесата на системата за видеоповторение ВАР, като първото полувреме трябваше да бъде продължено със седем минути. Така или другояче обаче победител не беше излъчен.

Първото полувреме стартира с прочут напън на гостите. На два пъти Гедеш получаваше положителни благоприятни условия за изява, само че избираше да стреля от привидно невъзможна обстановка, вместо да подава към някой от съотборниците си.

Снимка: БГНЕС  Барселона и Валенсия не се победиха (ВИДЕО)

В 19-ата минута Черишев и Гая си попречиха, като желаеха да завършат офанзива на " прилепите ", само че вместо това нито един от двамата не съумя да насочи топката към задачата.

В 29-ата минута Солер, несмущаван от отбраната на каталунците, откри междина за отправяне на изстрел и шутира мощно от границата на наказателното поле. Тер Щеген избави.

При последвалото осъществяване на корнер обаче никой не покри Диакаби, който не остави шансове на вратаря на " блаугранас " с глава за 0:1.

В самия завършек на полувремето Черишев центрира, а Гомес стреля, само че по някакъв метод, не и без известна доза спортно благополучие, Тер Щеген избави.

Още в идната офанзива Гая задържа Гризман в наказателното поле и французинът падна на тревата. Реферът уточни бялата точка и подвигна червен картон на капитана на " прилепите ". След разглеждане на обстановката с ВАР системата, Гая бе предизвестен публично, само че получи единствено жълт картон.
Снимка: БГНЕС  Барселона и Валенсия не се победиха (ВИДЕО)

Дузпата обаче остана. Зад топката на бялата точка застана Меси, който стреля мощно, само че вратарят мазета. При последвалото разиграване Меси се реваншира на отбора си и вкара с глава за 1:1.

Тази обстановка също бе прегледана с ВАР, като останаха известни подозрения, че Лионел Меси е бил в засада. Повторенията не демонстрираха такава да е налична и голът бе приет.

Преди почивката арбитърът пусна 7 минути продължение, само че в тях до отбелязване на нови попадения не се стигна.

Седем минути след паузата Роналд Араухо вкара дебютното си попадение за каталунците.

Бранителят се разписа с красива странична ножица, правейки обрата в резултата цялостен.
Снимка: БГНЕС  Барселона и Валенсия не се победиха (ВИДЕО)

В 69-ата минута обаче ново недоразумение в състава на " блаугранас " и неубедителни дейности на отбраната на отбора разрешиха на капитана Гая да се включи в офанзива.

Той пусна положително подаване като по конец към Макси Гомес, който с технично отиграване от близка отдалеченост вкара за 2:2.

Въпреки осъществените и от двамата треньори проблеми, до нова промяна в резултата не се стигна.

Така Барса остава с 21 точки, на петата позиция във краткотрайното класиране. Валенсия е в средата на таблицата, като към този момент в 5 мача от шампионата не познава усета на успеха.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР