Барселона и Реал (Мадрид) да играят мачове от испанското първенство

...
Барселона и Реал (Мадрид) да играят мачове от испанското първенство
Коментари Харесай

Ла Лига планира "Барселона" и "Реал" да играят мачове от първенството в САЩ и Китай

" Барселона " и " Реал " (Мадрид) да играят мачове от испанското състезание в Съединени американски щати и Китай - това възнамерява Ла Лига за идващите сезони, оповестява " Файненшъл таймс ". Целта е да се употребява големият интерес към двата клуба, да се завоюват фенове и да се привлекат нови спонсори и доходи.

Това лято двата тима играха един против различен в Маями пред 66 хиляди фенове по време на приятелския шампионат International Champions Cup. Билетите на черния пазар стигнаха 10 000 $.

" Ла Лига е световен артикул и ние желаеме да увеличим интереса по света. Като част от тези старания обсъждаме опцията някои от мачовете да се играят отвън Испания ", сподели президентът на лигата Хавиер Тебас, представен от изданието.

По думите му договарянията са в начална фаза. Двама души, осведомени с процеса, настояват, че мачове от Примера дивисион могат да се играят в чужбина още от идващия сезон.

Организаторите на International Champions Cup от Relevent, желаят дуели от Висшата лига на Англия да се играят в Съединени американски щати, заяви преди ден Би Би Си. Подобна концепция имаше още преди 10 години, само че тогава последователи, политици и спортни коментатори я одобриха с остро отрицание.

В други известни спортове към този момент има сходна процедура. Мачове Американската футболна лига (NFL) се играят в Англия и провокират интерес.

" Бъдещето е да организираме публични мачове в Съединени американски щати, Китай и други места. Вече има лиги - не мога да кажа кои, тъй като диалозите са секрети - с които обсъждаме опцията да създадем нещо отсега нататък ", сподели шефът на Relevent Sports Чарли Стилиано по време на конференцията Soccerex в Манчестър преди дни.

Според данните Бундеслигата не попада включително, защото немската лига не утвърждава концепцията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР