Барселона е шампионът на Ла Лига за 26-ти път в

...
Барселона е шампионът на Ла Лига за 26-ти път в
Коментари Харесай

Гол на Меси донесе 26-ата титла на Барселона

Барселона е първенецът на Ла Лига за 26-ти път в своята история! Каталунците завоюваха с минималното 1:0 семейството си на Леванте от 35-ия кръг в Ла Лига и по този метод стигнаха до шампионския трофей. Голът, който узакони купата на „ Лос кулес “ бе дело на  Лионел Меси. По този метод Барселона завоюва шампионската купа в испанското състезание за осми път в последните 11 сезона. Това е 8 триумф за " каталунците " в последните 11 сезона.

Героят на вечерта Меси бе стартира мача от пейката, дружно със Серхио Бускетс, само че през второто полувреме и двамата се появиха на терена.

Играчите на Барса желаеха да си обезпечат бързо успеха и излязоха пределно стимулирани още от първата минута, само че с пропуски се отличиха Луис Суарес, Клеман Ленгле и Филипе Коутиньо. Опасен удар на Видал също мина настрана от вратата на Айтор Фернандес.

В началото на втората част Меси размени Коутиньо, а тимът на Барселона продължаваше да търси успеха. Меси, Ракитич и Дембеле не успяваха да намерят задачата. Така се стигна и до 62-ата минута, в която домакините най-накрая матираха защитата на Леванте. Артуро Видал подаде към Лионел Меси, който с обмислен удар вкара топката в десния ъгъл на Айтор Фернандес. Това е 34-ия гол за аржентинеца от началото на сезона в Ла Лига. Той има 45 гола в 46 мача във всички съревнования.

След попадението гостите започнаха да гледат по-често към вратата на Барса, а Моралес получи златен късмет да изравни в 68-ата минута, само че ударът му мина настрана от вратата на Тер Стеген. 

В 84-ата минута Лионел Меси можеше да постави точка на разногласието, само че изстрелът му не откри очертанията на вратата, защитавана от Фернандес.

Леванте получи нов късмет да стигне до равенството в 89-та минута. Хосе Кампаня подаде към Енес Барди, който стреля, само че топката срещна лявата греда на вратата на домакините.

До края на дуела не се случи нищо повече и Барселона е неосъществим на върха за втория Атлетико Мадрид.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР