Барселона е на крачка от това още сега да трябва

...
Барселона е на крачка от това още сега да трябва
Коментари Харесай

Барса трябва да се справи с важен казус, ако не иска да се прости с идеята за Халанд

Барселона е на крачка от това още в този момент да би трябвало да се елементарни с фантазията да притегли Ерлинг Халанд, тъй като е в нарушаване на значимо изискване. Оказва се, че клубът доста надвишава общата позволена сума, която може да дава за заплати на своите чиновници - играчи, треньори, лекари и така нататък

По принцип Испанската футболна лига има за обвързване да дефинира въпросния таван, а в този момент, съгласно най-новите калкулации, клубът към този момент го е надхвърлил с цели 144 млн. евро. Правилото гласи, че в случай че в края на сезона тимът не е съумял да влезе в рамките, му се постанова наказване, съгласно което през идващия сезон той ще може да харчи най-вече 25% от всичките си доходи.

Въпросната обща сума за заплати е друга за всеки клуб и се пресмята посредством специфична формула. Под внимание се взимат приходите на клуба от реклами, телевизионни права, продажба на билети и други, както и съответните задължения, в случай че има такива. Целта е на всеки тим да се подсигурява сигурност и той да не би трябвало да изпада в неплатежоспособност, в случай че инцидентно отпред на него са недалновидни шефове.

Заради това изискване през лятото на Лионел Меси не беше препоръчан нов контракт.

Прави усещане, че Барселона е единственият клуб от двете водещи дивизии на минус. За съпоставяне, Реал Мадрид е подсигурил отлична финансова непоклатимост, поради което Ла Лига му поставя таван от 739 млн. евро за хонорари.

Предишния път, в който Ла Лига изчисляваше тези данни, беше при започване на сезона. Тогава на Барса беше поставена рамка от 97 млн.

“Мундо Депортиво” обаче твърди, че на “Камп Ноу” са си създали сметката и имат проект по какъв начин да вкарат ред във финансите си. Клубът е на крачка от продажбата на 49% от своето мултимедийно студио “Barça Studios”, както и се съгласи да подпише договорката със CVC за ТВ-правата. Тези две съглашения ще донесат солидни доходи на клуба, които ще оказват помощ за нормализирането на финансовото положение най-малко за момента.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР