Барселона допусна два сериозни провала в Шампионската лига в последните

...
Барселона допусна два сериозни провала в Шампионската лига в последните
Коментари Харесай

Провалът срещу Интер може да струва много на Барселона и във финансово отношение

Барселона позволи два съществени неуспеха в Шампионската лига в последните два дуела, когато загуби в гостуването си на Интер с минималното 1:0, а през вчерашния ден двата отбора приключиха наедно 3:3 на “Камп Ноу ”. Освен неуспех в представянето на отбора във футболно отношение, тези резултати могат да се отразят и много отрицателно в по този начин или другояче не изключително блестящото финансово положение на клуба.
 Левандовски избави Барселона от отпадане в необикновено шоу против Интер Левандовски избави Барселона от отпадане в необикновено шоу против Интер
През предходната седмица на асамблеята на клубните последователи бе показан новия бюджет на каталунците, които доближава впечатляващите 1,25 милиарда. В него обаче са включени планове на постъпленията по отношение на класирането на клуба до четвъртфиналите на Шампионската лига, което към този миг е сложено под сериозна въпросителна. Сега обаче се оказва, че тези планове на управлението може не бъдат изпълнени. Само пропускането на класирането в идната фаза на шампионата ще коства на отбора вероятно съвсем 22 милиона евро, а настрана от това има заложени и възможни доходи от последващи етапи на шампионата, които също са под сериозна въпросителна, както и възможните телевизионни права и домашен доходи.
 Сериозно напрежение в съблекалнята на Барселона преди Ел Класико Сериозно напрежение в съблекалнята на Барселона преди Ел Класико
Освен това шефовете на “Камп Ноу ” реализираха няколко покупко-продажби с продажба на бъдещи телевизионни доходи, както и разнообразни елементи от компаниите на клуба занимаващи се с търговията с клубни продукти и други такива, посредством които бе финансирана впечатляващата, само че и много скъпа селекция от над 153 милиона евро.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport 4.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР