Барселона - Атлетик Билбао е срещата, която ще определи победителя

...
Барселона - Атлетик Билбао е срещата, която ще определи победителя
Коментари Харесай

Лудостта на Суперкупата: От настъпването на Стоичков до изцепката на Жозе

" Барселона " - " Атлетик " Билбао е срещата, която ще дефинира спечелилия в шампионата за Суперкупата на Испания. Двубоят е довечера от 21:30 ч. и ще бъде излъчен онлайн по bTV Action.

Суперкупата на Испания има богата история, а в мачовете за нея са се случили част от най-емблематичните моменти в испанския футбол... като абсурда към Христо Стоичков с настъпването на съдията, като пръста на Жозе Моуриньо в окото на Тито Виланова.

Настъпването на Камата

След първата от петте следващи трофеи на Испания, " Барса " на Йохан Кройф се изправя против " Реал " Мадрид за Суперкупата на Испания през 1990 година Сблъсък, който поради Христо Стоичков и до през днешния ден остава измежду най-скандалните.

В първия дуел (доскоро Суперкупата на Испания се определяше в два мача) Стоичков побеснява при изгонването на треньора си Кройф и избухва против основния арбитър Аспитарте. Буйният нападател настава рефера и незабавно е изпъден. Забавното е, че години по-късно двамата стават положителни другари, а Камата предложения Аспитарте в България.

Мерникът на Арагон

Оставаме на вълна 1990 година " Реал " Мадрид печели първата среща в Каталуния с 1:0. При реванша на " Бернабеу " " белите " пронизват Андони Субисарета четири пъти. Последният гол за 4:1 е на Арагон с свръхестествен изстрел от 42 метра.

Почетната обиколка на Луис Енрике

През 1993 година " Реал " печели Суперкупата против " Тенерифе " на " Камп Ноу ". Кралския клуб е в възторг, а играчите, предвождани от Мичел и Луис Енрике вършат почетна обиколка в дома на най-големия си противник - " Барселона ", а от трибуните политат предмети към тях.

Испанският дебют на Роналдо

През 1996 година " Барселона " смая света с привличането на един 19-годишен бразилец за 2500 милиона песети. Никой не бе чувал за Роналдо, разумно, никой не вярваше, че си заслужават и парите за него.

Той обаче опроверга всички критици още при дебюта си за Суперкупата против " Атлетик " Билбао (5:2). Бразилският нападател вкарва два гола в първия си мач... останалото е история.

Изцепката на Жозе

През 2011 година " Барселона " печели 10-ата си Суперкупа на Испания. На финала против отбора на Пеп Гуардиола се изправя " Реал " Мадрид на Жозе Моуриньо. Ел Класикото е оспорвано, а каталунците печелят след момент магия от Лионел Меси. На скамейката обаче става горещо, когато Марсело влиза жестоко в краката на Сеск Фабрегас. Моуриньо е гневен и забива пръст в окото на Тито Виланова - помощника на Гуардиола. Камерите не пропущат и секунда от конфликта, а по-късно Моуриньо се извинява, само че единствено на " Реал ".



Триумфът на " Атлетик " Билбао

През 2015 година баските прекъснаха 31-годишното си очакване за трофей. Преди това губят 3 финала за 5 години, всичките от " Барселона ".

" Атлетик " печели първия мач с 4:0 след хеттрик на Ариц Адурис, а втората среща приключва 1:1 и по този начин купата отпътува за Билбао.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР