Барса и Наполи завършиха 3:1 в реванш от осминафиналите в

...
Барса - Кансело - Барселона - Наполи

БГНЕС / EPA/Siu Wu

Коментари Харесай

Барса и Наполи се сбориха за място на четвъртфиналите

Барса и Наполи приключиха 3:1 в реванш от осминафиналите в Шампионската лига. Първо Фермин Лопес се разписа за домакините в 15-ата минута, а след още две Жоао Кансело удвои. В 30-ата обаче Амир Рахмани върна единия гол. Роберт Левандовски повиши на 3:1 в 83-тата. Първият дуел в Италия приключи при 1:1. Всички 50 012 места на „ Монтжуик “ са продадени.

Началото беше вихрено с две рискови офанзиви и пред двете порти още в границите на първата минута. Първата чиста опция пристигна в 13-тата, когато Кубарси направи удивителен пас към Фермин, с който го изведе самичък против вратаря, само че той не съумя да осъществя.

Две минути по-късно обаче Лопес беше надалеч по-хладнокръвен и опъна мрежата на Мерет за 1:0 след асистенция на Рафиня. Само две минути по-късно Ямал стартира офанзива от към своето наказателно поле и подаде чудесно към Рафиня. Бразилецът стреля в лявата греда на Мерет, само че при добавката Кансело беше прецизен за 2:0.

Втората част стартира с нова заплаха на сметката на неаполитанците, като в тази ситуация Хвича шутира рисково и испанците имаха късмет, че топката излезе в навън. В 50-ата пък Осимен настояваше да получи дузпа за нарушаване на Кубарси, само че съдията реши да не отсъжда такава.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

Наполи стигна до „ златния “ си късмет в 80-ата, когато резервата Линдстрьом се оказа непокрит в наказателното поле и от няколко метра не съумя да уцели вратата.

Каталунците обаче не пропуснаха идващия си късмет и дръпнаха с 3:1. Левандовски се разписа в 83-тата след чудесно отиграване на Роберто и Гюндоган. Така приключи и дуелът. Това значи, че Барса продължава напред към четвърфиналите в Шампионска лига.

Източник: sportal.bg

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР