Баровете, дискотеките, клубовете и ресторантите да могат сами да избират

...
Баровете, дискотеките, клубовете и ресторантите да могат сами да избират
Коментари Харесай

Предложение: Заведенията да плащат такса, ако вътре се пуши

Баровете, нощните заведения, клубовете и заведенията за хранене да могат сами да избират дали да позволяват пушенето на цигари, като разрешението да се обвързва с такса за тях. Това предлага Българската асоциация на заведенията в публично мнение до Министерството на здравеопазването и Народното събрание.
Припомняме, че Народното събрание отхвърли предлагането на вицепремиера Валери Симеонов възбраната за пушене на закрито да бъде анулирана. Законопроектът беше импортиран официално от народния представител от " Обединени патриоти " (НФСБ) Христиан Митев . Мотивът е, че актуалната възбрана по този начин или другояче не се съблюдава, а и води до финансови загуби на туристически обекти. Промените предвиждаха хотелите, заведенията, корабите, летищата и стадионите да имат позволение за отделяне на зони за пушачи.
Сега асоциацията на заведенията предлага да се вкара годишна такса за тези заведения, които разрешат пушенето, а парите да влизат в специфичен държавен фонд. Всяко от заведенията, което е платило съответната сума, ще отбелязва със стикер, че таксата е платена и клиентите имат опция да пушат. Той ще се издава от страната и ще бъде залепен на очевидно място на витрините на заведението.
Според членовете на асоциацията по този начин разпоредбите за режима ще са елементарни и елементарно изпълними, ще бъдат отстранени корупционните практики и административната насила , като в това време ще се обезпечи доход в държавния бюджет. Със събраните средства, които ще бъдат от порядъка на милиони, могат да се подкрепят обществено значими или здравни действия в страна, се споделя в известието на асоциацията. За какво ще отиват парите ще взема решение държавното управление.
Предложенията на Българската асоциация на заведенията включва също да не бъдат въвеждани наказания, които плануват прекъсването и преустановяването на активността на заведения , запечатване на търговски обекти, въвеждането на прекалено повишени размери на санкции и имуществени наказания за нарушение на възбраната за тютюнопушене.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР